събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Големите технологични компании ще спасят следващия отчетен сезон?

Големите технологични компании ще спасят следващия отчетен сезон?

Печалбите на щатските компании са на път да отбележат петото си поредно тримесечно понижение на годишна база. Това обаче, явно не притеснява инвеститорите, защото щатските индекси са на крачка от историческите си рекорди, постигнати през миналия месец.

Защо щатските индекси не искат да падат?

Кое предопределя настоящите високи нива на индексите?

Позитивните настроения се предопределят до голяма степен от очакванията на инвеститорите, че спадът в тримесечните печалби ще приключи.

141016-stockmarket-stock

През следващото трето тримесечие, резултатите на големите технологични компании ще са тези, които ще изкарат печалбите на компаниите от рецесия.

Ако големите технологични компании като Facebook, Alphabet и Texas Instruments отговорят на средните очаквания на анализаторите, то печалбите на компонентите на S&P 500, е много вероятно да нараснат с минималните 0.2% на годишна база.

Ръстът в печалбите на технологичните компании се очаква да е в размер на 3.1% през третото тримесечие, спрямо очакванията за повишение от 2.4% преди месец.

При повишение в цените на суровините и добро представяне на други сектори, като петролния например, повишението в печалбите може дори да се ускори значително повече.

Казано по друг начин, инвеститорите са загърбили лошите резултати на щатските компании от последните няколко тримесечия и гледат напред…

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *