четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Тази неизвестна китайска компания, скоро може да е най-голямата в света

Тази неизвестна китайска компания, скоро може да е най-голямата в света

Чували ли сте за Tencent? Най-вероятно не…

Скоро обаче, може да чувате за нея непрекъснато. Причината – компанията може да се превърне в най-голямата по пазарна капитализация компания в света и то само след пет години, прогнозират експерти от бизнес изданието Daily Wealth.

Alibaba компанията на следващото десетилетие?

Tencent вече е със завидна пазарна капитализация от 250 милиарда долара. Това я прави 10-та най-голяма компания в света. И докато можете би си мислите, че при подобни размери, тя ще забави темповете си на ръст, много е вероятно да грешите!

tencent

Резултатите от миналия месец посочиха ръст от близо 50% в приходите и печалбите й на годишна база. Подобен темп на ръст е забележителен. В същото време, налице е сериозен потенциал той да се запази при много високи нива и през следващите години. А причината за тези прогнози е факта, че компанията притежава „екранното време“ в най-бързоразвиващата се световна икономика – китайската.

И тук не става въпрос за телевизия. Става въпрос за това, което доминира и най-вероятно ще продължи да доминира и в бъдеще – смартфон екраните.

Компанията е основен източник на развлечения за смартфон-потребителите. Благодарение на голямата популярност на бившата NBA-звезда – Яо Минг, китайците се привързват във все по-голяма степен към баскетбола. А Tencent държи правата за излъчване на баскетболното първенство в Китай.

В допълнение Tencent оперира с няколко социални мрежи с общ брой на потребителите от близо 800 милиона. Компанията също така е собственик на система за разплащания в Китай с 300 милиона активни потребителят.

Дали прогнозата ще се сбъдне? Предстои да видим… Ако експертите от финансовото издание се окажат прави обаче и компанията се превърне в компания с пазарна капитализация от 1 трилион долара, това означава потенциална годишна доходност от над 19%?!

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции на фондовите пазари

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *