събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Акциите на Tesla готови за ръст от 50%?

Акциите на Tesla готови за ръст от 50%?

Щатският производител на електрически автомобили – Tesla, прежияв тежка година, през която акциите й се движиха нагоре и надолу. И докато всички пазарни участници се питат „А сега накъде?“, според един посоката е нагоре.

Model S на Tesla ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди

Според Тод Гордън от TradingAnalysis.com акциите на Tesla се търгуват в рейндж през последните три години.

Техническият анализатор посочва нивото от 210, като силно ниво на подкрепа, а наскорошния му пробив, може да означава, че времето да се купуват акциите на компанията наближава.

red-tesla-model-s

„Налице е техническа поддръжка за акциите на компанията от две тренд-линии, която е при ниво от около 210 долара“, коментира Гордън. „Така, че ако ви харесва фундамента пред компанията, налице е доста добра възможност от техническа гледна точка“, допълва още експертът.

Колко обаче, могат да поскъпнат акциите на компанията?

Въз основа на консолидирането през последните три години, според Гордън, акциите на компанията могат да добавят 50% от текущите си нива.

„Можете да рискувате 10 до 12 долара, при отиграване на позицията в момента, с потенциал за насочване на акциите към горния край на ценовия диапазон“, смята техническият анализатор.

От началото на годината акциите на Tesla загубиха близо 10% от стойността си, следствие на опасенията свързани със сигурността на автомобилите й, и решението да закупи SolarCity в сделка на стойност 2.8 милиарда долара.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *