вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / Още един тревожен сигнал за щатските инвеститори

Още един тревожен сигнал за щатските инвеститори

Още един тревожен сигнал за щатските инвеститори. „Супер бикът“ Джеръми Сийгъл, занижи прогнозата си за щатските индекси за края на годината.

Защо щатските индекси могат да се насочват към новогодишно рали?

„Въпреки, че голям брой щатски компании, превишиха прогнозираните за третото тримесечие резултати, прогнозите за настоящото не са прекалено ентусиазиращи. Предстоят избори. Предстои и повишение на лихвите от Фед“, коментира професорът по финанси в университета Wharton School в Пенсилвания, пред финансовото издание CNBC.

index vs mutual fund

Сийгъл, който прогнозираше S&P 500 да приключи годината при нива от 2 300 пункта, намали очакванията си до 2 250 пункта. Или това е с няколко процентни пункта над настоящите нива на широкия индикатор.

Активността по 10-годишните щатски държавни облигации, също не е в подкрепа на покупка на акциите. Тя се повиши с над 5% през последните пет сесии. Това в среда, в която широкия щатски индекс се понижи с над 1.4% от началото на отчетния сезон.

„Трябват супер резултати от компаниите и супер прогнози, за да се преодолее интересът към 10-годишните облигации. Това е състезание“, коментира още Сийгъл.

Сийгъл смята, че следващото повишение на лихвите ще се случи през декември. „Хората вече започват да приемат факта, че Фед ще повиши лихвите през декември, така, че въпросът, който започват да си задават, е какво ще е увеличението на лихвите през следващата година. Това е и факторът, който оказва низходящ натиск върху цените на акциите“, допълва още професорът.

Въпреки казаното дотук обаче, Сийгъл набляга на факта, че все още акциите са най-доброто място за инвеститорите в момента.

„Фед повишава лихвите, защото смята, че щатската икономика е в по-добро състояние. Вярвам, че ще станем свидетели на ръст на БВП от над 3% през третото тримесечие, което би било най-голямото от над две години насам“, прогнозира още експертът.

И макар икономиката да се подобрява и в крайна сметка, това да е добре за акциите, според Сийгъл, напълно е възможно инвеститорите да се изнервят във връзка с повишението на лихвите и да видим корекция“.

„Възможно е да станем свидетели на „силно рали“ за щатските индекси в края на годината, което да доведе до първоначалната ми прогноза. Въпреки това, трябва да отчетем потенциалните предизвикателства пред пазара“, смята още професорът.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *