вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Трите най-големи инвестиции на Сорос през първото тримесечие

Трите най-големи инвестиции на Сорос през първото тримесечие

Една широко разпространена инвестиционна стратегия сред инвеститорите е да следват покупките на някои от най-известните инвеститори в света. Джордж Сорос не е изключение и сделките му се следят и копират от много инвеститори по света. А ето и на кои компании заложи Сорос през първото тримесечие на годината:

Вижте още: Как да инвестирате като Бъфет

Barrick Gold

barrick

Една от най-големиет златодобивни компании в света е най-големият залог на Сорос през първото тримесечие на годината. Той е купил 19.4 милиона акции на стойност 263.7 милиона долара. Това прави средна цена от 13.6 долара за брой.

Сорос вече е на печалба, предвид на търговията с акциите на компанията при нива от 16.95 долара.

Компанията представлява 7.36% от портфейла му, като тя е специализирана в добив на злато и мед. Пазарната й капитализация е близо 20 милиарда долара.

Най-великите инвеститори на всички времена

Baxalta

Baxalta-e1438764547311

Сорос е купил 887 071 акции на компанията на стойност 35.8 милиона долара, или 1% от неговия портфейл. Това е биотехнологична компания заета в разработването на медикаменти, включващи имунология и онкология.

Компанията е с пазарна оценка в размер на 37.7 милиарда долара, като акциите й се търгуват при съотношение цена печалба от 38.54.

Сорос е купил акциите при средно ниво от 40.4 долара, а те се търгуват в момента при нива от 45.90 долара. Отново добро попадение.

Crown Castle International

Crown Castle International

Това е третата най-голяма нова покупка на гениалният инвеститор през първото тримесечие на годината. Компанията съставлява 0.86% от портфейла му като към края на март е притежавал 354 519 акции на стойност 30.7 милиона долара.

Средната цена, при която Сорос ги е придобил е 86.6 долара. В момента се търгуват при нива от 90.8 долара.

Компанията за споделяне на безжични технологии е с пазарна капитализация от 30.74 милиарда долара и съотношение цена печалба от 72.45.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар