вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / Труден февруари за щатските индекси?

Труден февруари за щатските индекси?

Ако търгуващите с опции са прави, то инвеститорите би следвало да се подготвят за „труден февруари“. Търсенето на едномесечни кол-опции, обвързани с индекса на волатилността VIX, се повиши сериозно през последните седмици.

Две причини, защо щатските индекси могат да се повишават през 2017

Това сочи, че част от пазарните участници, се подготвят за потенциална корекция за щатските индекси, след силното „Тръмп рали“ от ноември насам, отвело водещите индикатори до нови рекордни стойности.

Инвеститорите са купили 250 000 кол опции със страйк 21 и още 100 000 опции, със страйк 22, изтичащи след месец, според данни на Brian Bier. Опциите се търгуват при нива от около 49 цента за контракт.

буря

За сравнение индексът VIX е при ниво от едва 12 долара.

Според експертите, е необходимо да станем свидетели на масирано понижение за индексите, за да станат печеливши тези опции, което би изисквало повишение на VIX от над 80%, в рамките на следващия месец.

Експертите припомнят, че тези опции могат да са със застрахователна функция. Или целта им да е да неутрализират потенциални загуби за портфейли, при евентуален неочакван срив на пазара.

Въпреки сериозната несигурност в средата, индексът на волатилността е при изключително ниски стойности от началото на годината.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *