вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / UBS: Доларът може да поевтинее до 98 йени

UBS: Доларът може да поевтинее до 98 йени

Инвеститорите са приели изборната победа на Доналд Тръмп напълно погрешно, поне на такова мнение са мениджърите на UBS Group AG, управляващи активи на стойност 2 трилиона долара.

Според същите анализатори, следствие на това погрешно схващане, може да се очаква доларът да поевтинее съществено спрямо йената и да достигне нива от 98 йени за долар.

Само ще споменем, че вчера валутната двойка долар-йена, се търгуваше при нива от около 113.40 йени за един долар. В края на миналата седмица пък, двойката достигна нов осем месечен връх при нива от 114 йени.

Дж. Роджърс: Доларът ще стане балон

Или анализаторите на UBS, прогнозират поевтиняване на долара спрямо йената от над 10%. А подобно движение на валутните пазари е едно доста сериозно нещо.

Инвеститорските очаквания за монетарна експанзия в Токио, са преминали границите на разумните нива, смята Тору Ибаяши, ръководител на звеното за търговия с акции в Япония, на швейцарската инвестиционна банка.

american dollars in the hands
american dollars in the hands

В същото време, очакванията за протекционистични политики от страна на щатската администрация, след влизане на Тръмп в „Белия дом“ са преекспонирани, смятат от банката.

Кампанията на Тръмп, за „масирано понижение на данъците“, може да не е нищо повече от предизборни спекулации и голяма част от тях да не се материализират, смятат още от USB.

Доларът отбеляза най-голямото си триседмично поскъпване спрямо йената от 1995-та година, следствие на всички тези очаквания.

„Пазарът оценява реално само част от потенциалните политики на Тръмп, свързани до голяма степен с нереалистична еуфория, която е следствие на неправилна интерпретация“, коментира още Ибаяши.

Така UBS Wealth Management се присъединява към „бичи настроените“ по отношение на йената анализатори, към които се причисляват още Еисуке Сакибара, бивш ръководител на звеното за търговия с валута на JPMorgan Chase & Co. Сакибара очаква плавно поскъпване на йената отвъд 100 йени за долар.

В допълнение, средните очаквания на анализаторите са за ниво на долар-йена от 110 в края на следващата година, което е значително под текущите нива, при които се търгува двойката. Доларът не се е търгувал при нива под 98 йени от ноември на 2013-та година.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *