сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Борси / Тръмп: Щатските индекси са балон

Тръмп: Щатските индекси са балон

Ден след като Доналд Тръмп представи икономическата си програма, републиканският кандидат за президент, направи негативен коментар по отношение на фондовия пазар.

Големият проблем пред пазара, според Тръмп, са рекордно ниските лихви, поддържани от Фед, които съвпаднаха с повишението на индексите от 227% от дъното на пазара по време на финансовата криза.

„Ако лихвите започнат да се повишават, ще видите нещо, което няма да е красиво“, коментира кандидатът за президент пред Fox News в телефонно интервю за медията.

Donald_Trump

Опасенията, че Фед е създал „пазарен балон“, циркулират в инвестиционните среди от известно време, в среда на втория най-дълъг „бичи пазар“ в историята. Междувременно балансът на Фед достигна рекордните 3.8 трилиона долара, в резултат на стимулите на резерва за икономиката.

Тази корелация определя движението на щатските индекси

Пазарните участници обаче, не очакват скорошно повишение на лихвите, като шансовете според трейдърите за повишение на лихвите до края на годината са едва при 47.6% към момента. Вероятността обаче, бавно и постепенно се повишава с изминаването на всеки месец.

Призивът на Тръмп идва в унисон с предупрежденията на други именити инвеститори като Джеф Гъндлах, Джордж Сорос и Карл Айкън, че щатските индекси са опасни за инвеститорите. Междувременно широкият индекс S&P 500 добави 6.7% от началото на годината.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *