събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Внимавайте да не допуснете същата грешка от 90-те години на миналия век!

Внимавайте да не допуснете същата грешка от 90-те години на миналия век!

Какво трябва да направите, когато един от най-бичи настроените анализатори през последните пет години ви предупреди да внимавате да не допуснете грешка на пазара? Да го послушате…

Известният бик – Том Лий, предупреди през изминалата седмица инвеститорите, да внимават да не допуснат същата грешка, направена в края на 90-те години на миналия век.

бичи пазар

„През 1990-та година, лихвите по облигациите се стабилизираха… след много голям спад през периода между 82 и 90-та година. Много инвеститори тогава, очакваха бичият пазар да се забави през 1990-та година. Така те пропуснаха ралито на пазара през следващите десет години, донесло голяма доходност“, коментира Лий пред финансовото издание CNBC.

Защо нов бичи пазар няма да го бъде без по-сериозна корекция ?

Лихвите по 10-годишните облигации са при нива от 1.5% в момента, което е малко над годишния им минимум, достигнат при нива от 1.36%.

Лий признава, че е „странно“ да се наблюдават негативни лихви в някои региони, но припомня, че обемът на облигациите носещи отрицателен доход, забавя ръста си.

И докато ниските лихви означават, че пазарът не очаква високи нива на инфлация и залага за „слаб ръст“, според Лий, те също така сочат търсенето на по-добра доходност, при ползване на заемен капитал с по-ниска цена. Това може да доведе до по-нататъшно повишение в цените на рисковите активи, традиционно свързани с по-добра доходност.

Според анализаторът, все по-логично става, инвеститорите да започнат да мислят за по-рискови активи.

„Ето защо суровините поскъпват. Ето защо акциите поскъпват и смятам, че икономическите данни ще започнат да подкрепят тази теза“, допълва още Лий.

Според Лий, широкият индекс S&P 500 ще се повиши с между 6 и 8% до края на годината до нива от 2 325 пункта.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *