вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Японските акции ще „изригнат“ през следващите години?

Японските акции ще „изригнат“ през следващите години?

Японските акции могат да се насочат към нива, невиждани от 80-те години на миналия век, поне това прогнозират стратези от инвестиционната компания Lamoureux & Co.

От техническа гледна точка индексът Nikkei 225 демонстрира „сила“, посредством движението си настрани, през по-голямата част на тази година и въпреки силната йена, която се отрази много лошо на японските компании, смятат анализаторите на институцията.

Пет причини да купите акции на БФБ и да ги забравите до края на 2017-та година

Инвеститорите, може би е добре да се вслушат в съвета на Lamoureux, откъдето правилно са прогнозирали много дългосрочни трендове през годините.

победиш пазара

„До май на следващата година, индексът Nikkei може да се върне при нива на търговия от 20 000 пункта. Това обаче, би било част от дългосрочна фигура, която може да ни отведе към нива на търговия от 30 000 пункта“, коментират анализаторите, като допълват, че подобна фигура е била стартирана през 2012-та година.

От фундаментална гледна точка, Япония се обръща към имиграция, за да подсили негативните си демографски трендове, което се очаква да започне да оказва ползотворно въздействие и върху фондовите пазари.

„Очакваме японския министър-председател Курода да предизвика шокова вълна с действията си по-късно през този месец“, коментират още експертите.

В крайна сметка, след усилията на правителството и централната банка ще се окаже, че пенсионните фондове и институционалните инвеститори ще започнат да се оттърват от облигациите и да купуват акции.

До момента японската централна банка купува всичко възможно, посредством индексни фондове. Банката е собственик на половината от индексните фондове в страната.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *