вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / Защо да инвестирате като Сорос, това няма да ви направи богати?

Защо да инвестирате като Сорос, това няма да ви направи богати?

Само защото Джордж Сорос е богат, известен и харесва златото, не означава че трябва да продавате позициите си, смята известния водещ на финансовото издание „Mad Money“– Джим Креймър.

„Гениалните инвеститори не са стюарди на вашия капитал. Те не са всемогъщи и винаги прави. Те просто са хора, с позиция за света, която споделят с медиите. Така че не бива да приемате всяко мнение за миродавно или предопределящо бъдещето“, коментира Креймър.

Вижте още: Как да забогатеете според Уорън Бъфет?

Креймър заяви, че Сорос е почти винаги негативен за пазара и за почти всички активи. Ако някой е негативно настроен за пазара, логично е, че той ще предпочете да купува злато, припомня Креймър.

Jim-Cramer-on-CNBC

Това обаче не означава задължително, че пазарът ще пада, а златото ще скача. Това е просто едно от хилядите пазарни мнения, които ще чуете. Много от мненията на пазарните анализатори са противоречиви, така че въпросът е на кого медиите ще наблегнат и ще дадат поле за изява, смята още експертът.

Да сте чували някога Марк Фабер да каже, че очаква ръст за пазара? Най-вероятно няма да го чуете. Въпросът е, че думата започва да се дава на Фабер, когато пазарът започне да пада, нищо, че последните три години той постоянно виждаше срив, който не само не се материализира, но дори напротив – пазарите достигнаха до нови рекорди.

Инвеститорите използват златото да се застраховат при евентуален хаос и пазарен срив. Залози върху него обаче, няма да направят инвеститорите богати, в среда, когато всичко останало се срива, според Креймър.

Вижте още: За да забогатеете, трябва да четете между редовете

Всъщност Креймър е на мнение, че инвеститорите трябва да забогатеят само веднъж. За това не им е необходимо да открият следващия Facebook. Трябва просто да управляват добре портфейлите си в дългосрочен план.

Ето защо е добре тези, които управляват спестяванията си, да чуват съветите на успелите, но не и да базират инвестиционните си решения на тези мнения, според Креймър.

„Последното нещо, което му трябва на Сорос, е да открие нова идея, която да му донесе богатство. Той вече е направил своето богатство и не му трябва поемането на твърде големи рискове. Ето защо инвеститорите не бива да очакват идеите на гениалния инвеститор да ги направи богати“, твърди още Креймър.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …