неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Ето защо да не инвестиратe в хеджфонд

Ето защо да не инвестиратe в хеджфонд

Чудите се защо да не инвестирате в хеджфонд? Освен, че мнозинството от тях не могат да бият индекс като S&P 500 след приспадане на значителните им такси и комисиони, всъщност налице е възможност да загубите голяма част от средствата си.

Ето и един пример за това… Folger Hill Asset Management е регистрирал намаление на активите си с около една трета, от пика им през изминалата година, според запознати източници.

Инвеститор милиардер разкри основните проблеми на хеджфондовете

Тегления на средства от инвеститорите и сериозни загуби са допринесли за спада на активите на фонда.

Основан през 2014-та година от Стивън Коен, Folger Hill, това бе един от най-перспективните и бързо набиращи скорост фондове в САЩ.

hedge fund myth

Фондът набра 1.1 милиард долара от инвеститорите, обещавайки им добро представяне както в моменти на ръст, така и на спад.

До средата на август обаче, основният фонд под шапката на управляващото дружество регистрира загуба от 5%, възстановявайки се след по-сериозни загуби от началото на годината.

Тези загуби последваха слабото представяне през изминалата година, след спад от 3.2%.

От пика на активите на фонда, в средата на миналата година, до днес, активите на фонда са намалели със 750 милиона долара.

Спадът на активите е резултат от новата тенденция в бранша, инвеститорите да теглят средствата си от фондове, които не започват бързо да се представят добре.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *