понеделник , август 21 2017
Начална Страница / Борси / Ето защо да не инвестиратe в хеджфонд

Ето защо да не инвестиратe в хеджфонд

Чудите се защо да не инвестирате в хеджфонд? Освен, че мнозинството от тях не могат да бият индекс като S&P 500 след приспадане на значителните им такси и комисиони, всъщност налице е възможност да загубите голяма част от средствата си.

Ето и един пример за това… Folger Hill Asset Management е регистрирал намаление на активите си с около една трета, от пика им през изминалата година, според запознати източници.

Инвеститор милиардер разкри основните проблеми на хеджфондовете

Тегления на средства от инвеститорите и сериозни загуби са допринесли за спада на активите на фонда.

Основан през 2014-та година от Стивън Коен, Folger Hill, това бе един от най-перспективните и бързо набиращи скорост фондове в САЩ.

hedge fund myth

Фондът набра 1.1 милиард долара от инвеститорите, обещавайки им добро представяне както в моменти на ръст, така и на спад.

До средата на август обаче, основният фонд под шапката на управляващото дружество регистрира загуба от 5%, възстановявайки се след по-сериозни загуби от началото на годината.

Тези загуби последваха слабото представяне през изминалата година, след спад от 3.2%.

От пика на активите на фонда, в средата на миналата година, до днес, активите на фонда са намалели със 750 милиона долара.

Спадът на активите е резултат от новата тенденция в бранша, инвеститорите да теглят средствата си от фондове, които не започват бързо да се представят добре.

Провери също

диверсификация

Как да подберете подходящия за вас индексен фонд?

Както вече споменахме не веднъж, инвестирането в индексни фондове, би следвало да се предпочита от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *