петък , януари 19 2018
Начална Страница / Борси / Защо съветът на Бъфет, няма да е актуален в бъдеще?

Защо съветът на Бъфет, няма да е актуален в бъдеще?

Съветът на Бъфет към инвеститорите е следния – инвестирайте пенсионните си спестявания, в нискоразходен индексен фонд, базиран на широкия щатски индекс S&P 500.

Защо Уорън Бъфет ползва ипотечен кредит за покупката на имот?

Според един финансов експерт обаче, този съвет, няма да е особено актуален в бъдеще.

„Тази стратегия вече не работи. Тя на практика, вече не изкарва основна част от вашите пари. Можете да се справите много по-добре от това“, смята Джон Щайн, изпълнителен директор и основател на Betterment, робо-съветник, с активи на стойност над 8 милиарда долара, пред финансовото издание CNBC.

робосъветници

Според Щайн, портфейлът построен от Betterment, може да бие индексът S&P 500 с годините. Това той прави, като оптимизира дължимите данъците, и по този начин се подсилва доходността.

Експертът, смята, че благодарение на предлаганата от компанията му услуга, доходността на средния инвеститор, може да се повиши с 0.77 процентни пункта, след отчитане на данъците. С позициониране на средствата в данъчно ефективни сметки пък, могат да се добавят още между 0.1 и 0.82 процентни пункта.

Много от робо-съветниците в момента, сред които тези на Betterment, Charles Schwab и Wealthfront, предлагат автоматизиране на процеса на инвестиране, в максимално ефективна от данъчна гледна точка насока.

В допълнение, робо-съветниците, могат да създават портфейли, които са много по-диверсифицирани от широкия щатски индекс S&P 500. Много от автоматизираните системи за управление на средствата, на практика създават портфейли от ниско-разходни индексни фондове, насочени към САЩ и международните пазари, както и към облигации, суровини и недвижими имоти.

Когато потребителите на този род съветници, се регистрират, на тях им се задават въпроси, които до голяма степен правилно определят толерантността към риск. Въз основа на отговорите на тези въпроси, се създават подходящи портфейли от индексни фондове.

В допълнение, този род услуги, обикновено се отличават с нисък вход, за което се изисква традиционно сумата от 3 000 долара.

Робо-съветниците, таксуват инвеститорите между 0.25 и 0.5% от инвестираните средства, което е далеч под средните такси на повечето взаимни фондове и хеджфондовете.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *