петък , януари 19 2018
Начална Страница / Борси / Затишие пред буря на щатските пазари…

Затишие пред буря на щатските пазари…

През последните 31 борсови сесии, индексът S&P 500 се движи в рамките на 1%, като не успява нито да се повиши нито да се понижи. В същото време индексът VIX, следящ волатилността на пазара се понижи значително след референдума във Великобритания от края на юни.

Тихият пазар обаче, не успокоява, а дори напротив – плаши инвеститорите. Липса на силен пробив на постигнатия скоро исторически рекорд, може да инициира силно движение в низходяща посока, ако върхът остане в сила, според пазарни наблюдатели.

Какво предупреждава експертът, правилно прогнозирал четири кризи

Разбира се налице е и другата възможност – пробив на върха и последващо нов по-нататъшен ръст. При всички положения обаче, пазарът едва ли ще запази безразличието си от последния месец.

кристална топка

Фактори, които могат да доведат до повишаване на волатилността включват потенциални изказвания от страна на Фед относно лихвите, наближаващите президентски избори в САЩ, или нови шокове от Европа и Китай.

В допълнение, инвеститорите във все по-голяма степен посягат към по-рискови активи в търсене на доходност, в среда на ниски лихви. Много от тях залагат на нови рекордни стойности за щатските индекси и запазване на лихвите при настоящите им ниски нива до края на годината.

В тази насока, всяка промяна в тона на Фед, от която инвеститорите биха могли да достигнат до извода, че резервът ще е по-агресивен в действията си, могат да инициират масирани разпродажби.

Повод за тревога се дават и от предупреждението на експерт, прогнозирал с голяма точност предходни четири шока. Санди Джадея е технически анализатор и главен стратег в Core Spreads.

Той гледа графики, въз основа на които прогнозира бъдещето движение на активите, на база на технически фигури.

И докато техническите анализатори, не се опитват да предугадят причините, които ще доведат до конкретно движение на един актив или пазар (оставяйки това за фундаменталните специалисти), те често са доста конкретни в своите прогнози.

Джадея предупреждава инвеститорите зя няколко дати, които би следвало да тревожат инвеститорите в щатски индекси.

Първият период е между 26-ти август и 30-ти август 2016-та година, или само след няколко дни…

Втората дата е 26-ти септември 2016 година.

И третата е 20 октомври 2016-та година.

„Предстоят ни интересни времена пред нас. Борим се с проблеми на толкова много фронтове – от икономическа несигурност до несигурност за посоката на суровините както и растящи цени на недвижими имоти“, коментира Джaдея.

„Вярвам, че с информацията с която разполагаме, както и възможностите на съвременните технологии можем да се предпазим от неблагoприятни събития, както и да сме подготвени за настъпването им“, смята експертът.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *