неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Борси / Златото с двугодишен максимум, среброто също продължава нагоре

Златото с двугодишен максимум, среброто също продължава нагоре

Изключителното представяне на златото през тази година достигна нова критична точка вчера, след като благородният метал регистрира нов двугодишен връх, повишавайки се до 1 373 долара за унция.

Специалистите от UBS обаче, предричат по-нататъшно добро представяне на метала и достигане на следващата психологическа граница от 1 400 долара за унция и то съвсем скоро.

Всяка монета има две страни – внимавайте със златото!?

Златото навлезе в „нов бичи цикъл“, според Дони Тевес, анализатор в швейцарската инвестиционна банка.

злато, сребро

Според Тевес търсенето на златото ще продължи да е силно, в среда на продължителен период на ниски лихви и несигурност, свързана с решението на Великобритания да напусне границите на ЕС.

“Вотът на Великобритания да напусне ЕС, подкрепя макро-рамката при златото, като съдейства за по-нататъшен продължителен период на ниски лихви и допълнителни стимули от страна на централните банки в Европа“, коментира Тевес.

„Продължаваме да очакваме нивата на лихвите в САЩ да се запазят при настоящите си ниски нива, както и реалните лихви да продължат да се понижават“, допълва още специалистът.

Ръстът на среброто едва сега започва

По време на азиатската борсова сесия вчера, благородният метал добави малко над 1%, регистрирайки най-високата си стойност от март на 2014-та година.

От началото на тази година златото поскъпна с 27%.

Междувременно ръст отбеляза и цената на среброто, повишавайки се с 2.58% до 20.42 долара за унция, с което ръста му от началото на годината е в размер на 46%.

Загубите на европейските фондови борси, в съчетание с поевтиняването на петрола, бяха сред факторите, съдействали за повишението на благородните метали.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …