вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Златото с пет месечен връх

Златото с пет месечен връх

Златото достигна пет месечен връх в края на миналата седмица, след влошаването на отношенията между САЩ и Русия, в последствие на въздушните удари на САЩ в Сирия и данните за заетостта, която не отговори на средните очаквания.

Спот цената на златото се повиши с 1.2% до 1 265 долара за унция, след като моментно се повиши до ниво от 1 270.46 долара за унция, или най-високата стойност от 10-ти ноември насам.

злато

„Средата е изключително позитивна за цената на златото от известно време насам, предвид на геополитическото напрежение и разочароващите данни за щатската заетост“, коментира Хамза Кхан, ръководител на звеното за търговия със стоки в ING, цитирана от CNBC.

Златото бе подкрепено от инвеститори, търсещи сигурност, в следствие на сериозното влошаване в отношенията между Москва и Вашингтон.

От Кремъл, определиха въздушните удари на САЩ в Сирия, като „агресия срещу независима държава“.

„Налице са сериозни опасения сред пазарните участници, че напрежението в Сирия, може да прерасне в глобален конфликт, в който могат да са замесени САЩ, Иран и Сирия“, според Уилям Миделкоп, анализатор в Commodity Discovery Fund.

Златото, често се използва, като хедж, срещу политическа и финансова несигурност. То се смята от инвеститорите, за „спасителен остров“, заедно с японската йена, швейцарския франк и щатските държавни облигации.

Според някои анализатори обаче, подкрепата за златото едва ли ще бъде дългосрочна.

„Когато погледнете назад към историята, това търсене на злато, базирано на „настъпването на края на света“ и войни, е било бързо преживявано и последвано от прибиране на печалби“, според Робин Бхар от Societe Generale.

Златото бе подкрепено и от факта, че цената му превиши 200-дневната пълзяща средна величина, като в момента тества ключовото ниво на съпротива при 1 264 долара за унция.

Затваряне над последното ниво, може да отвори пътя на благородния метал, към следващото ключово ниво от 1 300 долара, смятат технически анализатори.

Провери също

злато

Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпне през тази година, въпреки перспективите за нарастване на физическото предлагане на метала, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *