вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Златото с петседмичен минимум

Златото с петседмичен минимум

Златото поевтиня до петседмичен минимум вчера, като експертите, прогнозират дори по-нататъшни загуби за суровината, в светлината на очакваното повишение на лихвите през следващата седмица.

Най-дългата губеща серия за златото от ноември насам

Спот цената на благородния метал, се понижи до нива от 1 205 долара за унция и е на крачка от дъното си на 1-ви февруари, при ниво от 1 202.70 долара за унция.

Фючърсите на златото отстъпиха с 0.2% до 1 206.80 долара за унция.

злато

Добри данни за щатската икономика подсилиха долара, както и спекулациите, че Фед ще повиши нивото на лихвите, на следващото си заседание, другата седмица.

Повишението на лихвите, обикновено оказва низходящ натиск върху цената на златото, защото повишава алтернативните разходи от това инвеститорите да държат средствата си в метала, който не им плаща лихви.

„Възможно е да станем свидетели на по-нататъшно поевтиняване на златото, с излизането на нови новини, които пазарът вече очаква“, според Бърнард Дахда, анализатор суровини в Natixis.

„Не бих се изненадал, ако видим поевтиняване на златото под 1 200 долара в следващите няколко дни“, допълва още експертът.

Изнесените данни за частния сектор в САЩ, в сряда, посочиха разкриването на най-много работни места от повече от една година насам.

Инвеститорите очакват официалните данни за заетостта и безработицата днес, за да повишат, или намалят очакванията си за повишение на лихвите от страна на Фед през следващата седмица.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *