петък , декември 15 2017
Начална Страница / Борси / Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпне през тази година, въпреки перспективите за нарастване на физическото предлагане на метала, прогнозират анализатори от Thomson Reuters. Причината за това ще са покупките, с цел предпазване от криза, заключават още експертите на финансовата институция.

Средната цена на благородния метал се очаква да е при ниво от 1 259 долара за унция, спрямо 1 248 долара през изминалата година.

Златото с петседмичен минимум

„С напредване на годината… търсенето на спасителни активи, се очаква да продължи с пълна сила, което ще се предопределя, или от политически фактори в Европа, или от такива в САЩ“, коментират експертите на финансовата институция.

злато

„Анти ЕС резултати от изборите в някоя от водещите европейски икономики, ще повиши несигурността, относно бъдещето на еврото и съюза, докато неортодоксални политики на Доналд Тръмп, могат да повишат инвеститорската активност. Налице са и известни опасения в голяма част от пазарните участници, че борсовите индекси се повишиха повече от нормалното“, се казва в направения анализ.

Посочените фактори, се очаква да подкрепят цената на златото, дори и в среда на свръхпредлагане на метала. Превеса на предлагането на физическо злато, спрямо търсенето е при седем-годишен връх от 952 тона, за изминалата година. Този излишък, се очаква да продължи да е фактор и през тази година.

Търсенето на физическо злато се понижи с 18% до 3 559 тона през изминалата година, заради сериозното понижение в търсенето на бижута. То намаля с 20%, до седем годишен минимум.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *