четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Американците все по-често наемат, с цел покупка на имота

Американците все по-често наемат, с цел покупка на имота

Нова тенденция се наблюдава на щатския имотен пазар. Ръстът в цените на имотите, ги прави все по-трудно достъпни за купувачите.

За да се отговори на новата тенденция, все по-честа практика става хората да наемат един имот, преди да го купят. Така освен, че си запазват цената на имота „фиксирана“ при определено ниво, купувачите могат да спестят необходимите средства като първоначална вноска.

Защо и кога, животът под наем не е „хвърляне на пари на вятъра“

Тенденцията е отговор на факта, че на средния американец му става все по-трудно да си купи имот, коментира Етан Уилиямс, брокер с над 30 годишен опит в продажбата на имоти.

Как работи тази схема на практика?

rent-yeild

Тя е относително проста. Вместо да купи имота, потенциалният купувач сключва договор с продавача за месечни наеми, базирани на стойността на имота, като често дори и над реалната му таква. Всички направени вноски, се приспадат от първоначалната му стойност, при бъдещо придобиване.

За да се запази имота и да се работи по тази схема, обикновено купувачите плащат около 1% от стойността му. Времето, в което споразумението за запазване на имота изтича, обикновено е между две и пет години. След идване на крайния срок, наемателят решава дали ще плати имота по първоначално договорената цена с приспадане на платените „наеми“, или да се откаже, като ще загуби направените вноски.

„Доброто при тази схема е, че потенциалните купувачи имат много повече варианти. Те могат да си изберат да живеят в хубаво жилище, което ще стане тяхна собственост след няколко години, докато натрупват спестявания. В допълнение, така те не хвърлят пари на вятъра за наеми, ако са със сериозни намерения да купят избрания имот“, коментира Уилиямс.

Има много сайтове, които съдействат за опосредстване на този процес – като например RentOwn.net.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *