вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Имоти / „Апартаментче“ в центъра на Барселона, или пентхаус в квартал Гоце Делчев?

„Апартаментче“ в центъра на Барселона, или пентхаус в квартал Гоце Делчев?

Знаете ли колко струва най-скъпо продавания апартамент в София? Не, цената не е 1.5 милиона евро… Не е дори 2 милиона евро…

Най-скъпо продаваният апартамент в София е с продажна цена от 3 000 000 (три милиона евро), или близо шест милиона лева.

Вижте още: Това е най-скъпо продаваният апартамент в София

Апартаментът е голям, обявен е с площ от 1 200 кв. м. Или въз основа на квадратурата, за квадратен метър се търсят 2 500 евро.

delchev

Не се уточнява обаче, каква част от тази квадратура е разполагаемата жилищна площ.

Иначе от обявата на агенцията за недвижими имоти АRCO REAL ESTATE става ясно, че пентхауса е разположен на „шести и седми етаж в затворен комплекс с преобладаващо чуждестранно население“. Направо започваме да се чудим коя е тази държава, където имотите са толкова скъпи…

delchev1

След като става ясно обаче, че вложените в жилището материали са естествени – мрамор, бразилски и италиански камък, а баните са – ARMANI ROCA, нещата започват да си идват на мястото.

Освен това в момента жилището се реновира, така че потенциалните купувачи, които нямат търпение да го видят, ще трябва да изчакат до края на следващия месец.

В допълнение идват трите паркоместа, които също обосновават тази цена.

Вижте още: Имот в Хага или имот в София

Иначе трябва да уточним, че търсените 3 милиона евро, са най-високата продажна цена за апартамент, който сме виждали да се продава в столицата.

Няма как да не ни се прииска да видим, какво можем да си купим срещу тази цена в друга дестинация с преобладаващо „чуждестранно население“, като например любимата ни Барселона.

И какво да видим, срещу тази сума можем да си купим „апартаментче“ от имотната агенция на Sothebys разположена в централната част в близост до прочутата къща на Гауди. Е разбира се „само“ от 240 кв. м., но пък с три спални и три бани. И много е вероятно ако се включат общите части, както често се практикува у нас, площта да набъбне до 400 кв. м.

Когато излезете на балкона си обаче, ще виждате това:

a10e76646511d9b77ebe31a128ff5bcc_sothebyswm_1232x1848_wt

Няма да отбелязваме и разликата в интериора.

24b784e4d41fad73bbde86ff56b244b4_sothebyswm_1232x1848_wt

Но, пък в Барселона няма да имате три паркоместа…

Та изборът е следния, ако имахте три милиона (спестени, а не сумарно богатство), кой апартамент от двата бихте избрали. Ако ще го правите с цел за инвестиция къде според вас ще изкарвате по-висок наем? А ако ще живеете, къде бихте имали по-висок стандарт на живот?

Провери също

Как изглежда най-скъпият апартамент в Стокхолм?

Най-скъпият апартамент в Стокхолм е със собствен басейн и румсервиз. Ето как изглежда отвътре. Вижте …