петък , януари 19 2018
Начална Страница / Имоти / „Бедният“ сръбски премиер притежава само студио от 30 квадратни метра…

„Бедният“ сръбски премиер притежава само студио от 30 квадратни метра…

Сръбският премиер Александър Вучич и неговото семейство са собственици на седем имота на стойност над 1 милион евро в Белград, като наскоро са продали осмия.

Два от тях са били закупени от държавата през 90-те години на много ниски цени. В същото време от декларацията на Вучич, той изглежда като един от най-бедните политици в региона.

Вижте още: Предимствата да живеете в България

Вучич отчита собственост на студио от 30 квадратни метра и никакви други имоти, никакви автомобили, никакви компании, никакви спестявания в банката. Изобщо… направо да го съжали човек! (дали не ви наподобява на други политици на съседна на Сърбия държава)

Семейството му обаче, за сметка на него, държи доста активи в Белград. Те са предимно големи имоти на престижни локации в сръбската столица, според изследване на репортери от
OCCRP/KRIK.

vuchich

Жената на Вучич притежава апартамент от над 100 кв. м., там където е неговото студио в модерен жилищен комплекс. Той е бил закупен от бизнесмен с връзки с правителството, според лидерите на опозицията.

Не е ясно кой е собственика на апартамента от 118 кв. м. в друг престижен комплекс, който Вучич е купил от държавата през 90-те години на миналия век и който в момента се обитава от бившата му жена.

Братът на Вучич притежава апартамент от 108 кв. м. в „New Belgrade“, част от сръбската столица, построена след 60-те години на миналия век.

Неговите родители притежават жилище от 200 кв. м. в покрайнините, както и такъв от 112 кв. м. в центъра на града. В допълнение те имат и имот от 80 кв. м. в „New Belgrade“.

Майка му е била собственик на още един апартамент, който наскоро е продала срещу сумата от 75 000 евро.

Най-скъпият имот на фамилията обаче, е на стойност 239 000 евро и е ситуиран на централната улица на града. Той се придобива от бащата на Вучич през 90-те години на миналия век, отново на занижена цена, според опозицията.

Като цяло имотното състояние на фамилията на премиера се оценява на над 1.1 милиона евро, без да се отчита наскорошно продадения апартамент.

Трябва да се има в предвид, че заплатата на Вучич е била около 1 000 евро от 2012-та година насам, а тази на съпругата му е около 550 евро. Родителите му са пенсионери с месечен доход според декларацията на премиера от съответно 650 и 730 евро. Заплатата на брат му, който работи в националната банка на страната не е известна.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …