неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Богатите стават по-богати, или защо да купувате имоти в желани локации?

Богатите стават по-богати, или защо да купувате имоти в желани локации?

Сигурно сте чували фразата „пари при пари отиват“, или пък нейната разновидност „богатите стават по-богати“. За щастие или не, тази фраза важи с пълна сила в живота. Същата тенденция се наблюдава дори при имотите. Или поне на най-големия и развит пазар в световен мащаб – щатския.

Мислите, че имотите ще поскъпват, инвестирайте в акции

За какво става въпрос? Става въпрос за ново проучване, според което топ-имотите в най-скъпите градове на САЩ, са поскъпвали през последните 30 години с далеч по-високи темпове, в сравнение с пазара като цяло.

Консултантската компания Trulia стига до извода, че средната цена на имотите в Сан Франциско, най-скъпия по отношение на имотите град в САЩ, е нараснала от 161 000 долара през 1986-та година до 1.06 милиона долара към днешна дата. Това е ръст от 558%.

Property-Value-Real-Estate-C-99391091-768x504

Или на теория средностатистическо семейство, закупило имот в града преди тридесет години, би могло да го продаде с печалба от близо 900 000 долара към днешна дата.

В противоположния край на таблицата е Дайтона, Охаяйо. Там средната цена на имотите се е повишила от 51 000 долара през 1986-та година, до едва 103 000 долара към днешна дата. Или повишение от 101% за същия период.

Разбира се трябва да се отчете и факта, че разходите за живот в Дайтона, са много по-ниски от тези в Сан Франциско и хората там е много вероятно да пестят по-голяма част от дохода си.

От друга страна обаче и доходите в Сан Франциско са значително по-големи.

Изследването стига до извода, че и в други топ-градове на САЩ, като Ню Йорк, Сиатъл и Бостън, също се отличават с изпреварващ ръст в цените на имотите, като бързоразвиващите им се икономики, предопределят по-високи доходи за работещите там.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *