събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / BREXIT-а може да стимулира други имотни пазари

BREXIT-а може да стимулира други имотни пазари

Несигурността свързана с Великобритания и нейното напускане на ЕС, може да създаде сериозни инвестиционни възможности на други популярни пазари на недвижими имоти, прогнозират специалисти.

Интересът на международните инвеститори към Лондон най-вероятно ще намалеят поради две основни причини.

BREXIT ли? А при нас, всичко е нормално

На първо място е нарасналата несигурност свързана с бъдещето на икономиката и как този вот ще й се отрази. На второ – решението на някои водещи финансови институции, като най-голямата банка в Сингапур, временно да замразят отпускането на ипотечни кредити за покупка на имот във Великобритания.

brexit

Пазарът на недвижими имоти в САЩ и останалите европейски страни, може сериозно да усети позитивното въздействие на отливът на интерес от Великобритания.

Анализатори и икономисти, вече започнаха да спекулират, че много от финансовите стартъпи и големи международни банки, започват да обмислят напускането на Лондон. А това ще означава, много празни офиси за продажба и отдаване под наем.

От най-големият фонд за недвижими имот в света – този на BlackRock, изчисляват, че стойността на инвестициите им в недвижими имоти може да се понижи с 10% през следващата година, основно заради загубите на фонда от инвестициите в търговски имоти в Лондон.

Според Майк Прю, анализатор в Jefferies LLC, международните компании могат да преместят близо 100 000 работни места от Лондон към други европейски дестинации. Това може да инициира понижение в наемите на офиси в Лондон, от 18%, през следващите две години.

Имотите във Великобритания на промоция от 20%

„Цените на жилищата в Лондон могат спокойно да загубят една пета от стойността си от своя пик в средносрочен план, в среда на забавяне на британската икономика“, коментира Майкъл Бол, професор от Urban and Property Economics.

Единственото добро нещо за имотния пазар от напускането на Великобритания са ниските лихви, според Ленърд Стайнберк, брокер недвижими имоти в щатската компания Compass.

Според други специалисти обаче, понижението в цените на имотите във Великобритания, в условия на евтина британска валута, може да създаде сериозни предпоставки за добра дългосрочна възвръщаемост.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …