вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Ето колко би струвал „Белият дом“?

Ето колко би струвал „Белият дом“?

„Белият дом“ е емблематичната сграда, в която се помещават щатските президенти и техните семейства. Чудили ли сте се някога обаче, ако беше нормален имот, колко ли би струвал „Белият Дом“? Отговор на този въпрос, дават от агенцията за недвижими имоти Zillow.

И отговорът е… 397.9 милиона долара!

Стойността на имота, в който са се помещавали всички щатски президенти, с изключение на Джордж Вашингтон, се е повишила с 15% по време на осемгодишния престои в него на президента Обама, сочат изчисленията на имотната агенция.

white

От Zillow, за пръв път дават оценка, на известната в целия свят сграда, през 2009-та година, с използването на подходящи алгоритми.

„Президентският мандат на Обама, съвпадна със сериозно възстановяване в цените на имотите в САЩ и това се е отразило и върху оценката на Белия Дом“, се казва в изявление на имотната агенция. „Цените на имотите в САЩ, се повишават с най-ускорения си темп от 2006-та година насам, като много пазари регистрират нови исторически рекорди. Това е и една от причините, оценката на сградата да е най-висока в историята“.

Да се наеме 132-стайната сграда с адрес 1600 Pennsylvania Ave. би струвало по 2.1 милиона долара на месец, сочат още изчисленията на Zillow.

За сравнение, новият дом на семейство Обама, отново е във Вашингтон, като девет-стайната къща е била продадена за над 5 милиона долара през 2014-та година. Според изчисленията на
Zillow имотът на Обама може да бъде отдаван срещу сумата от 22 000 долара на месец. Интересен е фактът, че близки съседи на Обама ще бъдат Иванка Тръмп, както и Джеф Безос.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *