неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / „Глад“ за недвижими имоти в Европа

„Глад“ за недвижими имоти в Европа

Blackstone, най-големият фонд за инвестиции в недвижими имоти набра капитал за инвестиции в Европа в размер на 5.5 милиарда долара. Това е поредното действие на фонда за префокусиране към европейските пазари, от щатските.

Частните капиталови фондове вече са инвестирали 40 милиарда долара в недвижими имоти в Европа през първото тримесечие на годината, спрямо 30 милиарда долара, тримесечие по-рано.

Вижте още: Как имотите биха портфолио-мениджърите последните 15 години?

В същото време новите средства инвестирани в имоти в Северна Америка са се понижили от 89 милиарда долара до 60 милиарда през изминалото тримесечие, според данни на консултантската компания Preqin.

На специална конференция през миналата седмица, Антъни Майерс, управляващия директор на Blackstone, заяви че „става все по-трудно да се открият възможности, които да дават ликвидна възвръщаемост в САЩ, но Европа изостава в това отношение“.

„Налице са известни схващания, че пазарът в Европа е по-малко ефективен и, че за да се инвестира на стария континент, трябват връзки с регионални мениджъри с опит“, допълни още Майерс.

retail estates

Новият фонд на Blackstone – в лицето на Europe Real Estate Investors V, ще цели същата възръщаемост, като този формиран през 2014-та година – 20% брутна вътрешна норма на възвръщаемост, или 15% с приспадане на комисионните. Фондът ще инвестира основно на пазарите във Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания.

Той е привлякал средства, включително от инвеститори като California State Teachers’ Retirement System и San Francisco Employees’ Retirement System.

Blackstone има история във формиране на големи портфейли, включващи активи като индустриални имоти или хотели, които впоследствие продава.

Подобно на други големи частни фондове, Blackstone следи пазара на зле прeдставящите се кредити в Италия, където има около 360 милиарда евро лоши кредити, обезпечени с търговски имоти.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …