четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Имоти / Шестте световни мегаполиса, с най-балонизирани имоти

Шестте световни мегаполиса, с най-балонизирани имоти

Ръстът в цените на имотите е факт в световен мащаб през последните няколко години. Повишението обаче, в някои водещи световни града, изпреварва сериозно средния ръст като цяло.

Ето и къде цените в най-голяма степен са заплашени от балонозиране, според индексът 2016 UBS Global Real Estate Bubble Index. Шестте града са – Ванкувър, Лондон, Стокхолм, Сидни, Мюнхен и Хонконг

ванкувър

До сериозното поскъпване на цените на имотите в тези градове се достигна, благодарение на рекордно ниските лихви в световен мащаб, което накара инвеститорите във все по-голяма степен да поглеждат към пазара на имоти. Допълнителен фактор е и слабото предлагане на нови имоти във водещите мегаполиси.

Прави впечатление, че сред тези градове липсва представител на САЩ, като Сан Франциксо е най-недостъпния град в страната, но пък за сметка на това, той е едва на седмо място по опасност цените на имотите да са достигнали неразумни нива.

Най-скъпите за живот градове в света

Следват още няколко европейски града – Амстердам, Цюрих, Париж и Женева, където имотите също отбелязаха съществен ръст през последните няколко години.

балон

Други фактори, допринасящи за повишени инвестиции в недвижими имоти, в някои от посочените градове, включват – капиталовите притоци към развиващите се пазари, слабостта в цените на суровините и силното търсене от международни инвеститори.

Сидни например, е таргет за инвестиции от китайци, вече от няколко години. Това в съчетание с относително слабото предлагане на нови имоти в града, доведе до експлозивен ръст в цените на имотите.

„Дори и в градовете, където има ясни симптоми за балонизиране на цените на имотите, няма начин да се прогнозира кога точно този имотен балон ще се спука“, коментират от изданието направилo класацията.

Провери също

В какъв имот трябва да инвестирате…

Проучване на консултантската компания Вlack Knight Financial Services проведено на най-големия световен пазар на имоти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *