сряда , януари 18 2017
+500
Начална Страница / Имоти / Шестте световни мегаполиса, с най-балонизирани имоти

Шестте световни мегаполиса, с най-балонизирани имоти

Ръстът в цените на имотите е факт в световен мащаб през последните няколко години. Повишението обаче, в някои водещи световни града, изпреварва сериозно средния ръст като цяло.

Ето и къде цените в най-голяма степен са заплашени от балонозиране, според индексът 2016 UBS Global Real Estate Bubble Index. Шестте града са – Ванкувър, Лондон, Стокхолм, Сидни, Мюнхен и Хонконг

ванкувър

До сериозното поскъпване на цените на имотите в тези градове се достигна, благодарение на рекордно ниските лихви в световен мащаб, което накара инвеститорите във все по-голяма степен да поглеждат към пазара на имоти. Допълнителен фактор е и слабото предлагане на нови имоти във водещите мегаполиси.

Прави впечатление, че сред тези градове липсва представител на САЩ, като Сан Франциксо е най-недостъпния град в страната, но пък за сметка на това, той е едва на седмо място по опасност цените на имотите да са достигнали неразумни нива.

Най-скъпите за живот градове в света

Следват още няколко европейски града – Амстердам, Цюрих, Париж и Женева, където имотите също отбелязаха съществен ръст през последните няколко години.

балон

Други фактори, допринасящи за повишени инвестиции в недвижими имоти, в някои от посочените градове, включват – капиталовите притоци към развиващите се пазари, слабостта в цените на суровините и силното търсене от международни инвеститори.

Сидни например, е таргет за инвестиции от китайци, вече от няколко години. Това в съчетание с относително слабото предлагане на нови имоти в града, доведе до експлозивен ръст в цените на имотите.

„Дори и в градовете, където има ясни симптоми за балонизиране на цените на имотите, няма начин да се прогнозира кога точно този имотен балон ще се спука“, коментират от изданието направилo класацията.

plus500

Провери също

имоти

Съвети към търсещите недвижими имоти на пазар доминиран от продавачите

След ръста в цените на имотите през последните две години, пазарът на имоти у нас, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500