събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Не харесвате купения имот? Имате 30 дни да го върнете…

Не харесвате купения имот? Имате 30 дни да го върнете…

Какъв е един от основните проблеми пред купувачите на недвижими имоти? Веднъж купили имотът, който са огледали за няколко часа, вече не могат да го върнат.

Дали ще се появат шумни или скандални съседи; няма да можете да се разберете с останалите да поправите покрива, или да изолирате външно сградата; или пък шумът от минаващ трамвай наблизо ще е невъобразим, проблеми след покупката могат да се появят винаги.

Вижте още: Кодовите думи в обявите за недвежими имоти

За съжаление веднъж купили имота, купувачите остават с вързани ръци и единственият им начин да избягат е с продажбата на имота. Това обаче, е свързано с допълнителни разходи и най-вероятно сериозни загуби.

real_estate_investing_deal_structuring

Както се казва, всеки проблем предоставя бизнес-възможност.

Поне на това се надяват от стартъпа Opendoor, чиято първоначална цел е била да направи покупката или продажбата на имот по-лесна. Сега от там обаче, стигат по-далеч и искат да я направят обратима.

Приложението дава „прозорец“ на купувачите на имоти от 30 дни, в които да върнат закупения имот, което е новост за пазара.

Ако решат да се възползват от тази възможност, купувачите ще получат обратно средствата си, минус платените разходи за извършване на трансакцията. Това заяви основателя на компанията Ерик Ву.

„Дали ще е шумът, или пък квартала, дали ще са съседите, ако нещата са по-различни отколкото сте си ги представяли, можете да върнете имота и да получите парите си обратно“, коментира Ву. „Всеки купувач на имот трябва да обича и да се радва на направената покупка“, смята още Ву.

Усилията на стартъпа е да доведат повече от купувачите на имоти онлайн, подобно на електронната търговия.

Стартъпът набра 110 милиона долара от инвеститори и е било подкрепено от Кейт Рабойс, инвеститорът в дялов капитал, който бе с мениджърски позиции в Square и PayPal.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …