вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Имоти / Споделеното финансиране, променя начина по който хората инвестират в имоти

Споделеното финансиране, променя начина по който хората инвестират в имоти

Дружествата със специална инвестиционна цел, бяха до скоро един от малкото начини, по които инвеститорите можеха да поглеждат към инвестициите в недвижими имоти. В среда на ниски лихви, възстановяване на недвижимите имоти и лошия мениджмънт на дружествата със специална инвестиционна цел обаче, инвеститорите започнаха да търсят друг алтернативен начин към осъществяване на своите инвестиции.

В среда на повишен интерес, напълно логично се повиши и предлагането на „нестандартни форми“ за инвестиране в имоти, каквито са платформите за „споделено финансиране“.

Не харесвате купения имот? Имате 30 дни да го върнете

Посредством своите приложения, този род платформи, дават възможност на инвеститорите за един нов начин да насочват средствата си към пазара, дори и при липса на достатъчен по обем средства, за да купят имот.

Key to Happiness on an old worn wooden desk top

Един такъв стартап е базираният в Оуклънд, САЩ, RoofStock. Стартапът, набра нови 20 милиона капитал в последния си рунд за набиране на средства.

Основана през 2015-та година, от мениджърите на недвижими имоти – Гари Бейсли и Грегър Уотсън, приложението се радва на сериозен интерес.

Бейсли е бил вицепрезидент на дружеството със специална инвестиционна цел Starwood Waypoint Residential Trust и президент на ZipRealty, докато Уотсън е бил партньор в McKinley Partners и по-късно основал собствена компания 643 Capital Management, с инвестиционен портфейл от близо 1 милиард долара, насочен основно към еднофамилни къщи.

Roofstock е пазарна платформа, на която се осъществяват транзакции и инвестиции в имоти. Тя съдейства за намаляване на разходите на купувачите и продавачите, едва до малка част от това, което имотните брокери таксуват.

В допълнение, платформата позволява бърз, лесен и удобен достъп до голям брой имоти, като свързва потенциалните заинтересовани страни и намалява необходимото време за осъществяване на сделка.

„Вярваме, че всеки инвеститор има правото да инвестира в недвижими имоти и Roofstock се фокусира върху това да направи процеса достъпен за всички – малки и големи инвеститори. В допълнение, платформата ни цели още да премахне бариерите за всички, дори и за по-неопитните инвеститори“, коментира Бейсли.

„Като пазарно място, където се срещат заинтересованите страни, Roofstock не притежава имотите, предлагани на сайта. Ние предоставяме информация за имотите, доклади от инспекциите им, прогнозни оценки и друга важна информация за вземане на решение, преди да се направи покупката, а не след това, както е честата практика“, коментира Уотсън.

На този етап Roofstock не гарантира доходност за инвеститорите, вместо това им предоставяме инструмент за лесна оценка на потенциалната им възвръщаемост, при вземане в предвид на много и разнообразни сценарии, коментира още Уотсън.

Предвид на факта, че имотите предлагани на платформата вече са с наематели, това носи допълнителен комфорт за инвеститорите, налице е по-голяма възможност инвеститорите да имат визия за потенциалния си доход. В допълнение, платформата предлага и селективни гаранции за доход от наеми, което позволява на част от инвеститорите допълнително да намалят инвестиционните рискове.

Платформата предлага освен пълна собственост върху продаваните имоти, също така и частична собственост, в кошница от домове. Тя също така предлага услугата 30-дневно връщане на парите, ако купувачите не са доволни от закупените имоти, нещо което е уникално, като услуга.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *