вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Имоти / Имотите в Лондон ще поевтинеят догодина

Имотите в Лондон ще поевтинеят догодина

Цените на недвижимите имоти в Лондон, се очаква да се понижат през следващата година, следствие на несигурността свързана с Брекзита, коментират експертите на Centre for Economics and Business Research.

Имотите в британската столица се очаква да се понижат с 5.6% през следващата година, според консултантската агенция.

Седемте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Негативно въздействие се очаква да има излизането на Великобритания и върху ръста в цените на имотите като цяло, през следващата година. Той се очаква да се забави до 2.6%, или далеч под прогнозирания за тази година ръст от 6.9%.

брекзит

„Нервността и несигурността свързани с излизането на Великобритания, се очаква да започнат да се проявяват през четвъртото тримесечие на тази година, като този тренд, най-вероятно ще се запази и през следващата година“, коментира Даниел Ноуфийлд, икономист в Gebr. „Очакваме ръстът в цените на имотите в страната да се забави значително през четвъртото тримесечие на годината“, допълва още експертът.

И докато пазарът на имоти в обединеното кралство, все още изпитват негативите от данъчните промени, свързани с продажбите на имоти, напускането на страната от границите на ЕС, се очаква да окажат по-нататъшно негативно въздействие.

В допълнение, върху цените на имотите, негативно въздействие се очаква да окаже още политиката на затягане на контрол върху имиграцията, инфлацията, както и понижението в бизнес – инвестициите в страната, коментират още от консултантската компания.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *