събота , декември 10 2016
Начална Страница / Имоти / Имотите в Лондон ще поевтинеят догодина

Имотите в Лондон ще поевтинеят догодина

Цените на недвижимите имоти в Лондон, се очаква да се понижат през следващата година, следствие на несигурността свързана с Брекзита, коментират експертите на Centre for Economics and Business Research.

Имотите в британската столица се очаква да се понижат с 5.6% през следващата година, според консултантската агенция.

Седемте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Негативно въздействие се очаква да има излизането на Великобритания и върху ръста в цените на имотите като цяло, през следващата година. Той се очаква да се забави до 2.6%, или далеч под прогнозирания за тази година ръст от 6.9%.

брекзит

„Нервността и несигурността свързани с излизането на Великобритания, се очаква да започнат да се проявяват през четвъртото тримесечие на тази година, като този тренд, най-вероятно ще се запази и през следващата година“, коментира Даниел Ноуфийлд, икономист в Gebr. „Очакваме ръстът в цените на имотите в страната да се забави значително през четвъртото тримесечие на годината“, допълва още експертът.

И докато пазарът на имоти в обединеното кралство, все още изпитват негативите от данъчните промени, свързани с продажбите на имоти, напускането на страната от границите на ЕС, се очаква да окажат по-нататъшно негативно въздействие.

В допълнение, върху цените на имотите, негативно въздействие се очаква да окаже още политиката на затягане на контрол върху имиграцията, инфлацията, както и понижението в бизнес – инвестициите в страната, коментират още от консултантската компания.

plus500

Провери също

434

Ето какъв имот ще ви купи един милион долара по света

Един милион долара изглеждат много пари за много хора. Те обаче, може и да не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500