четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Имоти / Имотите в София, по-недостъпни от тези в Манхатън и Сан Франциско

Имотите в София, по-недостъпни от тези в Манхатън и Сан Франциско

Всички сме чували, за космическите цени на имотите в Манхатън. Когато говорим за достъпността на имотите обаче, трябва да сравняваме цените с доходите на населението в съответния регион.

Та колко точно, са недостъпни имотите в Манхатън, които са едни от най-скъпите в света?

Според статистиката на изданието Business Insider, средната цена на имот в Манхатън е 849 000 долара. Това при среден доход на живеещите там от 73 000 долара на година. Или съотношението цена на имот-доход, е при ниво от 11.7.

манхатън

За сравнение, на база на средните цени на имотите от 800 000 долара и доходите от 81 000 долара, същото съотношение в Сан Франциско, е 9.8.

Имотите са недостъпни? Ето какво можете да направите

Всички сме чували митовете, свързани с „безумните и недостъпни цени“ на имотите в Сан Франциско.

Как стоят нещата в родната столица София?

Средната цена на всички типове имоти, на база данните на един от водещите сайтове за продажба на имоти, е 94 574 евро (184 970 лева).

Въз основа на среден годишен доход (според изданието numbe.com) от 13 200 лева, то съотношението цена на имот-доход е в размер на 14.01. Или можем да заключим, че средния имот за средния столичанин, е далеч по-недостъпен от този в Манхатън, или Сан Франциско.

За критиците ще припомним, че всичко това е просто статистика (осреднени данни). Да, има хора с по-високи доходи и да, има и хора и с по-ниски такива… Но същото важи с пълна сила и за Манхатън и Сан Фрациско.

Провери също

В какъв имот трябва да инвестирате…

Проучване на консултантската компания Вlack Knight Financial Services проведено на най-големия световен пазар на имоти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *