вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Имоти / Имотите във Великобритания падат с по-ускорени темпове от очакванията

Имотите във Великобритания падат с по-ускорени темпове от очакванията

Цените на недвижимите имоти във Великобритания, могат да регистрират по-голям от очакванията на анализаторите спад, според доклад на базираната в Дъблин Green Property.

За последната една година и основно след референдума за напускане границите на ЕС, цените на имотите в централните части на Лондон са се понижили с около 10%.

Изненадващо последствие за българите, след референдума във Великобритания

В същото време цените на къщите в британската столица, са с 11% под пика им от 2014-та година, според Франк Дали, ръководител на National Asset Management Agency, в Ирландия.

британски пазар

„Нашите анализи дават индикации, че цените на имотите във Великобритания се понижават с далеч по-ускорени темпове от тези, на официалната статистика“, коментира Дали, цитиран от финансовото издание Bloomberg.

Анализаторите прогнозират по-нататъшно поевтиняване в цените на имотите във Великобритания през следващите години, до голяма степен, следствие на очакваното забавяне на британската икономика и вероятността много от финансовите компании да напуснат страната, след БРЕКЗИТ-а.

Цените на офисите в Лондон отбелязаха най-голямото си понижение от седем години насам през юли, според данни на CBRE Group.

През август жилищните имоти във Великобритания отбелязаха петия си пореден месечен спад, което е най-дългата негативна серия от 2009-та година насам.

„Пазарът бележи спад всеки ден“, коментира Стивън Вернон, ръководител на базираната в Дъблин Green Property.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *