петък , януари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Имотите във Великобритания на промоция от 20%

Имотите във Великобритания на промоция от 20%

Добра новина за всички, обмислящи покупка на имот в Лондон или други градове от Великобритания. Имотите в момента се предлагат с отстъпка между 10 и 20%, в зависимост на това откъде идвате (т.е. каква валута използвате).

Не бързайте с покупка на имот в Гърция

На най-голяма отстъпка например се радват японските купувачи, които идват да купуват имоти с йени. А причината, паундът поевтиня с над 15% спрямо японската йена.

Или инвеститорите, които имат йени ще могат да купят същия имот, който са гледали само преди седмица с 20% по-евтино, или пък срещу същите средства да си купят имот с около 20% по-голяма площ.

london-ny-real-estate-rdv-3-tmagArticle

На подобни отстъпки се радват и щатските инвеститори, или азиатските, които са приели щатската валута като основна. Спадът на паунда спрямо долара е малко по-малък, в размер на около 12%.

Дори и преди новината за излизането на Великобритания от ЕС обаче, цените на имотите във водещите британски градове отбелязаха лек спад предходните месеци.

По-слабото търсене на имоти, преди референдума, в съчетание с увеличеното предлагане от нервни продавачи, съдействаха за спада в цените.

Определено може да се каже, че перспективите за британските собственици на имоти не са особено добри. Особено ако забавянето на икономиката, следствие на излизането от ЕС е по-сериозно от очакванията и безработицата, следствие на това, започне да нараства.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …