събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / Имотният балон в Ню Йорк започва да „изпихва“?

Имотният балон в Ню Йорк започва да „изпихва“?

Наемите в Ню Йорк, започват да се понижават. Тенденцията стартира още преди Доналд Тръмп да бъде избран за президент.

През октомври процентът на отдаваните под наем имоти в Ню Йорк, чиито наеми са били понижени е бил 42, или най-високото подобно ниво от декември на 2010-та година, според данни на консултантската компания Citi Habitats.

манхатън

Обемът на свободните за отдаване под наем имоти в Манхатън, се е повишил до 2.1%, или най-високото подобно ниво от 2009-та година насам.

Колко струват всички имоти в Манхатън?

И двата показателя са при нива от Великата депресия. „В момента е пазар на наемателите“, коментират Крис Лий, ръководител на Triplemint.

Все още не е известно колко дълго наемите могат да се запазят на текущите си нива, но определено тяхното повишение през последните години, изпреварваше ръста на доходите на наемателите с „белите яки“, както се определят финансовите специалисти в „голямата ябълка“.

Високите нива на наемите в Ню Йорк, повишиха процентът на бездомните в града до рекордна стойност и поставят въпроса относно това дали Ню Йорк е градът за „постигане на американската мечта“, коментират пазарни наблюдатели.

Предвид на факта, че пазарът на наеми в големите градове на САЩ започва да поставя все по-често въпроса за достъпността на имотите, потенциално пукане на имотния балон в Ню Йорк може да бъде последван от подобни действия и на други „нагорещени“ пазари, като Лос Анджелис например.

Според някои имотни брокери, наемите в Ню Йорк падат с по-ускорени темпове от тези, в други водещи градове на страната. Според други, цените на наемите там се стабилизират. Различните мнения се предопределят от факта, че всеки по-голям брокер прави изводите си, на база на собствените си данни.

Признак за проблемите на имотния пазар в Ню Йорк обаче е фактът, че честа практика на наемодателите е да предлагат месец или два безплатни наема, за новите си наематели.

В Бруклин например, където предлагането на имоти се повиши значително напоследък, в почти всеки отдаван под наем имот, се предлага опция за между един и четири месеца безплатен живот, при наемане.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *