събота , януари 20 2018
Начална Страница / Имоти / GS: Твърде късно е да се инвестира в имотния сектор в САЩ

GS: Твърде късно е да се инвестира в имотния сектор в САЩ

Секторът на недвижимите имоти в САЩ, предоставяше добра възможност на инвеститорите преди няколко години. На този етап обаче, той изглежда твърде рисков за инвеститорите, според анализатори от Goldman Sachs Group Inc.

Тези софийски имоти са най-добри за инвестиции?

В края на този месец, секторът на недвижимите имоти ще се отдели от финансовия сектор и ще стане самостоятелен в състава на S&P 500.

И докато акциите на компаниите от новия сектор, се представяха по-добре от широкия индекс от началото на годината, според анализатора Дейвид Костин, пред него има доста въпросителни от тук нататък.

имоти

„Акциите на компаниите от сектора на недвижимите имоти изпревариха S&P 500 с около 156 базисни пункта от началото на годината“, коментира Костин. „Така, че за инвеститорите вече може да е твърде късно да се включат“, смята още анализаторът.

Според други анализатори обаче, перспективите пред новоотделящия се сектор все още са добри. Причината за това е, че с отделянето му, към него могат да се насочат много средства.

Безспорно една от най-големите заплахи пред индустрията е свързана с потенциалното повишение на лихвите от Фед и колко стръмно ще е то. При по-агресивни действия от страна на резерва, компаниите инвестиращи в недвижими имоти могат да са най-засегнати.

Сериозно засегната от повишението на лихвите се очаква да е и доходността на тези компании, отличаващи се с доста щедър дивидент в момента.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *