сряда , февруари 22 2017
Начална Страница / Имоти / Инвестиция в имот във Валенсия носи до 10% годишна доходност?!

Инвестиция в имот във Валенсия носи до 10% годишна доходност?!

Рекордно ниските лихви по депозити в Европа и перспективата те да се запазят при тези си нива и през следващите няколко години, (в светлината на референдума във Великобритания), тласка все повече европейци да поглеждат към пазара на имоти.

Една привлекателна локация за европейските инвеститори (включително и българите) е Испания. И по-конкретно… Валенсия.

Защо Валенсия?

Валенсия е третият по големина град в Испания. Разполага с красив стар град на име Ел Кармен. Що се отнася до курортния чар на града, налице са разкошни плажове и дълъг летен сезон – от май до ноември.

stargrad

Но Валенсия не е само минало и плаж. Градът съчетава в себе си и модерна архитектура – видима най-вече във футуристичния Град на изкуствата и науката.

marina

Валенсия разполага и с модерно пристанище, построено и модернизирано за 350 милиона евро. Местната марина е дом на едни от най-скъпите яхти в Европа. Тук е и най-големият аквариум в Европа, а има и биопарк с интересни животни.

Какви са цените и доходността от наемите във Валенсия?

Може би най-големият мотив за покупката на имот в морския град обаче, е силния спад на цените от пика им през 2008-ма година. За последните осем години, имотите са загубили над 40% от най-високите си стойности.

valensia1

Апартамент в центъра на града може да се закупи в диапазона между 90 000 и 150 000 евро. Къща с басейн в планината може да бъде намерена срещу сумата от едва 70 000 евро, а апартамент близо до плажа може да се намери за до 50 000 евро.

Имоти които са с продажни цени от около 60 000 евро, се отдават под наем спокойно при нива от 500 евро на месец. Или казано по друг начин доходността от наем е в размер на цели 10%. Това далеч не е зле при лихви по депозитите близки до нулевите нива в цяла Европа.

За сравнение доходността на малките имоти в София е в границите на между 5 и 6% на година.

валенсия

Ето как изглежда един тристаен апартамент във Валенсия, който е на пешеходно разстояние до плажа, както и на десет минути от центъра на града. В допълнение той се намира на две минути пеша до метростанция.

Имотът е с площ от 79 кв. м. и разполага с две спални. Той е напълно реновиран и обзаведен.

А най-хубавото е цената му, която е 74 000 евро, или 936 евро за квадратен метър.

С какво привлича инвестицията в недвижим имот във Валенсия?

Милион и четиристотин хиляди туриста са посетили града през 2014-та година, като за изминалата година бройката им се очаква да се е повишила с нови 5%.

плаж

В допълнение шестте университета в града, разполагащи с над 85 000 туриста, добавят още един сериозен мотив, към това да се купи имот с цел отдаването му под наем.

Най-хубавото обаче, е че цените на имотите спряха своя спад и дори поеха леко нагоре. През изминалата година те са добавили средно 4% към стойността си, като броят на сделките през 2014-та година се е повишила с 30%.

имоти

За потенциалните български купувачи на имоти, не на последно място по важност е и факта, че има директни евтини полети София – Валенсия – 3 пъти седмично с Wizzair – стартиращи при цени от 70 евро.

Как можете да купите имот във Валенсия?

Имате възможност да се свържете директно с пазара на недвижими имоти във Валенсия чрез компанията Property Club Valencia.

13714523_10209019171549955_1549807115_n (1)

От фирмата ще получите съдействие за покупка и намиране на всякакъв тип имоти във Валенсия и околността. Съдействие с всички документи и юридически услуги на български език. Възможност за финансиране при лихва от 2.25%.

Други изгодни оферти във Валенсия можете да видите тук

Провери също

имоти

Защо толкова малко американци живеят в собствени жилища

Една статистика е сериозен трън в очите на имотните експерти в САЩ – процентът на …

Един коментар