четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Инвестиция в имот във Валенсия носи до 10% годишна доходност?!

Инвестиция в имот във Валенсия носи до 10% годишна доходност?!

Рекордно ниските лихви по депозити в Европа и перспективата те да се запазят при тези си нива и през следващите няколко години, (в светлината на референдума във Великобритания), тласка все повече европейци да поглеждат към пазара на имоти.

Една привлекателна локация за европейските инвеститори (включително и българите) е Испания. И по-конкретно… Валенсия.

Защо Валенсия?

Валенсия е третият по големина град в Испания. Разполага с красив стар град на име Ел Кармен. Що се отнася до курортния чар на града, налице са разкошни плажове и дълъг летен сезон – от май до ноември.

stargrad

Но Валенсия не е само минало и плаж. Градът съчетава в себе си и модерна архитектура – видима най-вече във футуристичния Град на изкуствата и науката.

marina

Валенсия разполага и с модерно пристанище, построено и модернизирано за 350 милиона евро. Местната марина е дом на едни от най-скъпите яхти в Европа. Тук е и най-големият аквариум в Европа, а има и биопарк с интересни животни.

Какви са цените и доходността от наемите във Валенсия?

Може би най-големият мотив за покупката на имот в морския град обаче, е силния спад на цените от пика им през 2008-ма година. За последните осем години, имотите са загубили над 40% от най-високите си стойности.

valensia1

Апартамент в центъра на града може да се закупи в диапазона между 90 000 и 150 000 евро. Къща с басейн в планината може да бъде намерена срещу сумата от едва 70 000 евро, а апартамент близо до плажа може да се намери за до 50 000 евро.

Имоти които са с продажни цени от около 60 000 евро, се отдават под наем спокойно при нива от 500 евро на месец. Или казано по друг начин доходността от наем е в размер на цели 10%. Това далеч не е зле при лихви по депозитите близки до нулевите нива в цяла Европа.

За сравнение доходността на малките имоти в София е в границите на между 5 и 6% на година.

валенсия

Ето как изглежда един тристаен апартамент във Валенсия, който е на пешеходно разстояние до плажа, както и на десет минути от центъра на града. В допълнение той се намира на две минути пеша до метростанция.

Имотът е с площ от 79 кв. м. и разполага с две спални. Той е напълно реновиран и обзаведен.

А най-хубавото е цената му, която е 74 000 евро, или 936 евро за квадратен метър.

С какво привлича инвестицията в недвижим имот във Валенсия?

Милион и четиристотин хиляди туриста са посетили града през 2014-та година, като за изминалата година бройката им се очаква да се е повишила с нови 5%.

плаж

В допълнение шестте университета в града, разполагащи с над 85 000 туриста, добавят още един сериозен мотив, към това да се купи имот с цел отдаването му под наем.

Най-хубавото обаче, е че цените на имотите спряха своя спад и дори поеха леко нагоре. През изминалата година те са добавили средно 4% към стойността си, като броят на сделките през 2014-та година се е повишила с 30%.

имоти

За потенциалните български купувачи на имоти, не на последно място по важност е и факта, че има директни евтини полети София – Валенсия – 3 пъти седмично с Wizzair – стартиращи при цени от 70 евро.

Как можете да купите имот във Валенсия?

Имате възможност да се свържете директно с пазара на недвижими имоти във Валенсия чрез компанията Property Club Valencia.

13714523_10209019171549955_1549807115_n (1)

От фирмата ще получите съдействие за покупка и намиране на всякакъв тип имоти във Валенсия и околността. Съдействие с всички документи и юридически услуги на български език. Възможност за финансиране при лихва от 2.25%.

Други изгодни оферти във Валенсия можете да видите тук

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Един коментар