понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Инвестициите „на зелено“ със сериозни проблеми в Маями

Инвестициите „на зелено“ със сериозни проблеми в Маями

Проста инвестиционна стратегия в недвижими имоти в САЩ включва следното – купувай на зелено, когато се изисква минимална вноска, а останалите средства трябва да се плащат на части с времето и през различните етапи на изграждане на проекта и продай, когато имотът е завършен.

С колко още могат да поскъпнат имотите, според техническия анализ?

Много инвеститори разчитаха на продължаващ ръст в цените на имотите, което да подсигури „добри печалби“ при следване на тази стратегия. Звучи ли ви познато?

Оказва се обаче, че в Маями, където тази стратегия е най-разпространена, инвестициите „на зелено“, започват да носят загуби на собствениците си.

имоти

Засиленото строителство в Маями, след възстановяването на цените и големите проекти, с хиляди единици, които излязоха на пазара, доведоха до съществен ръст в предлагането, в среда на понижение на продажбите.

През декември са били продадени 1 084 апартамента в града, или понижение от 7% спрямо година по-рано. Спрямо 2014-та година обаче, спадът е с 22%, а спрямо 2013-та – с 24%.

Запасите от непродадени апартаменти в града се е повишил с 16% през последния месец на миналата година, спрямо година по-рано. Процентът обаче, е много вероятно да е по-голям, предвид на факта, че голяма част от предприемачите не пускат част от изградените имоти, за да не окажат низходящ натиск върху цените.

За периода между 2012-а и средата на 2015-та година, всички строителни проекти в Маями се реализираха в рамките на няколко месеца след завършване на проектите. В момента обаче, ситуацията е далеч по-различна.

От деветте големи проекта от края на 2015-та година, с между 90 и 390 апартамента, възлизащи общо на 2080 имота, все още 400 единици са непродадени, или 19% от всички.

Най-новият проект на пазара – CityCentre Rise, завършен през септември на 2016-та година, все още е с 217 непродадени апартамента от общо 390-те в комплекса.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *