неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / В какъв имот трябва да инвестирате…

В какъв имот трябва да инвестирате…

Проучване на консултантската компания Вlack Knight Financial Services проведено на най-големия световен пазар на имоти – този в САЩ, сочи интересен извод. А именно, че покупките на по-скъпи имоти се отплаща в по-голяма степен.

Вижте още: Мислите, че имотите ще поскъпват, инвестирайте в акции!

Оказва се, че силното търсене на имоти в желани локации, прави така, че те поевтиняват по-малко в периоди на криза и се повишават с повече в моменти на ръст за пазара.

Изследваният период включва годините между 2004 и 2015 година, като проучването стига до извода, че средните цени в кварталите с най-скъпи имоти във водещите градове, са се повишили с 21%.

home price

За сравнение цените на имотите в останалите квартали са нараснали с едва 13% за посочения период, или близо наполовина. В същото време най-скъпите имоти така не поевтиняват под нивата си от 2004-та година по време на кризата, за разлика от останалите типове имоти.

Изследването идва за пореден път като доказателство, че инвеститорите трябва да следват трите основни правила, при избора на имот – а именно локация, локация и пак локация!

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Един коментар