петък , януари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Как да инвестирате в недвижими имоти, без реално да купувате имот?

Как да инвестирате в недвижими имоти, без реално да купувате имот?

Класът на недвижимите имоти е изключително привлекателен за инвеститорите в момента, в среда на рекордно ниски лихви по депозитите. Преди да прибегнете към покупка на имот с цел инвестиция обаче, ето няколко други алтернативи, които може да обмислите и които могат да са много по-удачен вариант.

Търсите по-висока доходност? Опитайте с недвижимите имоти

Акции на компании свързани със сектора

Ако смятате, че цените на имотите ще се повишават, то има много компании, свързани със сектора, които могат да ви дадат добра експозиция към отрасъла. Тук се включват големи строителни предприемачи или компании, произвеждащи строителни материали.

инвестиция недвижими имоти

За разлика от инвестицията в имот, при която ще спечелите от ръст в цените на имотите, при този род инвестиции, печалбата ви ще дойде по направление на поскъпване на акциите на строителните компании и изплащаните от тях дивиденти.

Дружества със специална инвестиционна цел

Това обикновено са компании, инвестиращи в имоти. Те притежават инвестиционни имоти в портфейла си.

Има и такива, които инвестират в земеделска земя и предоставят експозиция към един доста независим клас актив, който може да се използва за диверсификация на портфейла ви в несигурни времена като настоящите (предвид на несигурната политическа обстановка в страната ни, както и в международен план).

Печалбите за инвеститорите идват при поскъпване на инвестиционните имоти и най-вече под формата на капиталови печалби и дивиденти.

Фондове, инвестиращи в имоти

Има и една група инвестиционни фондове, които инвестират в дружества със специална инвестиционна цел и компании с експозиция към недвижимите имоти. Този род фондове, вършат работата вместо вас, като мениджърите им подбират подходящи активи, с добри перспективи, според тях.

За разлика от дружествата със специална инвестиционна цел, които инвестират в имоти, този род фондове съставят портфейли от дружества със специална инвестиционна цел.

Фондове за споделено финансиране

Това е една сравнително нова инвестиционна алтернатива за инвеститорите. Тук идеята е следната. Капиталите на много инвеститори се събират с цел финансирането на определена инвестиция в недвижим имот.

Инвеститорите сами избират в кой проект да инвестират и чакат да бъдат одобрени. Така те притежават малка част от проекта и получават част от общата печалба, пропорционална на участието им. Има вече много онлайн платформи, измежду които инвеститорите могат да избират.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *