четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Как се печели от Airbnb?

Как се печели от Airbnb?

Хората по света изкарват добри пари от приложението Airbnb, отдавайки имотите си на дневна база. На практика средния имот, отдаван под наем в приложението, си докарва 7 000 долара на година. Това си е добър източник на допълнителен доход.

За да сте успешни в приложението обаче, трябва да полагате усилия, както и да маркетирате правилно имота си. Ето някои съвети, давани от експертите как да правите по-добре това:

Вижте още: Най-евтината и най-скъпата възможност за престой в София в Airbnb

airbnb

1. Следете конкуренцията

Проверявайте регулярно цените на конкурентни на вашия имот. Следете от близо такива, разположени в близост до вашия имот и с характеристиките на това, което предлагате – както по отношение на големината, така и на обзавеждането.

Не искате да сте най-скъпо предлаганият имот в квартала си. Голяма част от потребителите освен за определени характеристики на имотите, следят и за цената, на която се предлагат.

2. Направете професионални снимки

Потребителите избират имотите в които да отседнат по техните снимки. Ето защо, дори и да предлагате отличен имот, на много ниска цена, можете да нямате заявки, поради лошо направени снимки. Инвестирайте в професионални снимки, това ще се отплати със сигурност.

Снимайте имота си в подходящ час на деня, за да изглежда светъл и приветлив. Разбира се, преди да го снимате, трябва и да го подредите и изчистите. Добрите снимки са 50% от доброто маркетиране на имота.

3. Направете имота подходящ за посетители

Никой не иска да има усещането, че спи в чужд апартамент, макар и на практика да прави точно това. Направете всичко необходимо имота да изглежда необитаем, махнете си личните вещи, създайте усещането за „стерилна чистота“.

Добра идея е да инвестирате в нови кърпи и чаршафи, които освен да перете и да сменяте периодично.

4. Молете гостите си за ревюта

Добрите ревюта за един имот са истинският пробив, който прави един апартамент печеливш.

Потребителите почти винаги наемат имот за който са прочели добри неща и оценки. Затова винаги питайте гостите си как им е допаднал престоя и ги молете учтиво да напишат своето мнение в сайта.

5. Бъдете като екскурзовод за гостите си

Настанявайте гостите си, бъдете любезни с тях, питайте ги от какво имат нужда. Помагайте им, когато търсят нещо конкретно наоколо, или им давайте полезна информация за заведенията, градския транспорт или удобни приложения, които могат да ползват, като туристически гайд.

Общо взето от вас до голяма степен зависи приятния им престой и съответно добрите оценки впоследствие, което пък ще означава повече бизнеси и заетост за вас.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …