понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Имоти / Как бързо и успешно да продадете имота си?

Как бързо и успешно да продадете имота си?

Пазарът на имоти у нас се раздвижи сериозно, като сроковете за продажба на имот се понижиха до около месец. Разбира се продавачите не бива да губят „здравия си разум“, ако искат да влязат в тези срокове.

Как да продадете имота си на по-добра цена?

Ето някои съвети давани от имотни експерти, за това как по-бързо и по-добре да продадете имота си:

Наблегнете на позитивното

продажба аукцион

Всеки имот има плюсове и минуси. Не се опитвайте да замаскирате негативите, или дори още по-лошо да лъжете потенциалните купувачи за тях. Просто наблегнете на положителните характеристики на имота.

Дали това ще е „прекрасната гледка“, просторната спалня, или идеалната локация, вие най-добре познавате имота си, така че едва ли ще ви е много трудно да направите списък с най-добрите му черти.

Бъдете оригинални в обявата си

имоти

Не копирайте прекомерно обявите на други имоти, които са конкурентни на вашия. Причината – потенциалните купувачи сканират набързо офертите на база на ключови характеристики като цена, квадратура, квартал, тип строителство, етаж и др.

Пет основни грешки при покупка и продажба на имот

Ако обявата ви не се откроява с нищо спрямо останалите, по отношение на описанието (и снимките), тя трудно ще привлече вниманието.

Направете професионални снимки

photos

Едно от нещата, което със сигурност ще повиши интереса към вашата оферта е тя освен с правилно ценово позиционирана, да се отличава и с професионални снимки. Не пестете от фотографа, защото иначе ще сте просто една от хилядите оферти в някой сайт за продажба на имоти.

А вие кой от двата имота на снимката ще предпочетете да разгледате? Ще подскажем… става въпрос за един и същ имот, но сниман от различна перспектива.

Подредете и разчистете имота

разчистен имот

Всеки знае, че трябва да изчисти имота си преди да го показва на потенциалните купувачи. Това което малцина обаче, разбират е, че имотът им най-вероятно е твърде „песронализиран“ към тяхните предпочитания.

И докато това е напълно нормално, имайт в предвид, че вашия вкус може да не е същия като на тези, които ще идват на оглед. Погрижете се да махнете личните си вещи и любимата си картина от стената, която освен да намалява обема на помещението, може да се стори страшна на купувачите.

Добавете евтино осветление

Ползите от това да направите апартамента си по-светъл са безкрайни. Най-значимите от тях обаче са, че по този начин ще въздействате върху настроението на купувачите, като ще представите имота си като светъл и приветлив. Никой няма да хареса да влезе в имот който е тъмен и мрачен, според общите стандарти (макар и този стил да ви допада).

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …