сряда , март 29 2017
Начална Страница / Имоти / Ето какъв имот ще ви купи един милион долара по света

Ето какъв имот ще ви купи един милион долара по света

Един милион долара изглеждат много пари за много хора. Те обаче, може и да не са чак толкова много, когато става въпрос за имоти.

esplanade_1948682

Изследване на изданието Business Insider сочи, какъв точно имот можете да си купите с посочената сума в някои от най-големите и скъпи, по отношение на цените на имотите, мегаполиси в света. Ето и резултатите:

Кейп Таун, ЮАР

Тази голяма на пръв поглед сума, ще ви купи имот с площ от 255 квадратни метра във водещия град в ЮАР. Или казано по друг начин, цената за кв. м. е в размер на 3 921 долара.

Вижте още: Какво ще наемете срещу 1000 долара на най-скъпите имотни пазари и в София?

Сао Паоло, Бразилия

Недостъпни са имотите и в един от водещите бразилски градове. Там един милион долара ще ви купят имот с големина в размер на 196 кв. м., или цената за квадратен метър е при ниво от 5 102 долара.

Мумбай, Индия

В столицата на Индия, шестцифрената сума ще ви купи имот с площ от 98.9 кв. м. Това прави квадратния метър с цена от 10 111 долара, или за пръв път сумата става петцифрена.

Токио, Япония

Всички знаем, че имотите в Токио са много скъпи, а пространството много ценно. Знаете ли обаче, че един милион долара ще ви купи имот с площ от 83.1 кв. м., в японската столица. Това прави по 12 033 долара за кв. м.

Рим, Италия

По-скъпи дори от имотите в Токио, са тези в италианската столица – Рим. Там един милион долара купуват 74.7 кв. м., или цената е 13 386 долара за кв. м.

Лос Анджелис, САЩ

В един от най-големите щатски градове, с един милион долара ще си купите 65 кв. м. жилищна площ, или цената за квадратен метър е 15 380 долара.

Париж, Франция

Следва столицата на любовта, където хората наистина живеят натясно. И това е разбираемо предвид на факта, че с един милион долара ще си купите имот с площ от 57 кв. м., или цената за квадратен метър е при ниво от 17 540 долара.

Шанхай, Китай

Силното поскъпване на имотите в големите китайски градове през последните години, направиха цените на имотите в Шанхай недостъпни за средната класа. Един милион долара купуват в града 46 кв. м. жилищна площ. Квадратния метър излиза по 21 740 долара.

Сидни, Австралия

Водещият град в Австралия се отличава с едни от най-недостъпните цени на имотите в света. С един милион долара ще си купите едва 40 кв. м. жилищна площ, или цената е 25 000 долара за квадратен метър.

Ню Йорк, САЩ

Следва най-големият щатски град, където шестцифрената сума ще ви купи едва 27 кв. м. жилищна площ. Цената за квадратен метър е при непосилните 37 040 щатски долара.

Лондон, Великобритания

Европейската финансова столица се отличава дори с по-високи цени от тези в Ню Йорк. С един милион долара ще си купите 21.8 кв. м., или ще трябва да платите по 45 870 долара за квадратен метър жилищна площ.

Монако, Монако

Когато говорим за непосилни цени на недвижимите имоти обаче, никой не може да се сравнява с Монако. Там с един милион долара ще си купите имот с площ от 17.2 кв. м., или около една стая. Квадратният метър на тази стая обаче, ще струва по 58 140 долара. Не е зле нали…

Провери също

В какъв имот трябва да инвестирате…

Проучване на консултантската компания Вlack Knight Financial Services проведено на най-големия световен пазар на имоти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *