неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Какво да не правите след като изтеглите ипотечен кредит?

Какво да не правите след като изтеглите ипотечен кредит?

Ако сте един от хилядите българи, изтеглили ипотечен кредит през последната една година, с цел покупка на имот, то има определени неща, които не бива да правите непосредствено след това. Ето някои от тях:

Съвети към търсещите недвижими имоти на пазардоминиран от продавачите

1. Не следите какво се случва с лихвите

Веднъж изтеглили ипотечния си кредит все още има неща, които не бива да правите. Основното от тях е да станете „мързелив“ и просто да си плащате месечната вноска в продължение на години без да се информирате какво се случва с лихвите.

ипотека

Банките са заинтересовани от запазване на статуквото и лихвите по кредита ви, в условията на падащи лихви (каквито наблюдаваме последните две години) и едва ли ще ви се обадят да ви предложат по-ниски лихви (за разлика от противоположната ситуация, когато лихвите масово се повишават).

Ето защо ваше задължение е да следите какво се случва и какви са офертите на конкурентите и да „поискате“ намаляване на дълговото бреме от вашата финансова институция при сериозно разминаване между договорените лихви в миналото и настоящите предложения на пазара. Ако молбата ви не бъде уважена, то може да започнете да се замисляте за рефинансиране на задължението си.

2. Не внасяте редовно и навреме задълженията си.

Това освен, че ще води до трупане на лоша кредитна история, ще намали шансовете ви за постигане на по-големи отстъпки от страна на банките, когато искате намаляване на лихвите. Банките не са склонни да се разделят с добросъвестните си платци с добра кредитна история, които са дисциплинирани и плащат винаги вноските си навреме.

Освен това просрочените вноски обикновено се наказват с „глоби“ от страна на финансовите институции.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *