Начална Страница / Имоти / Ето какво се случва, когато един имотен пазар се нагорещи прекалено…

Ето какво се случва, когато един имотен пазар се нагорещи прекалено…

Напоследък много се говори за пазара на недвижими имоти във Ванкувър и бума в цените там. Именно този бум обаче, направи имотите в града недостъпни за всички.

А резултатът от това? Спад в 38.8% в сделките през изминалия месец октомври, в сравнение със същия месец на година по-рано, според данни на Real Estate Board of Greater Vancouver.

Не си купувайте имоти във Ванкувър!

Във Ванкувър са били продадени 2 233 имота този октомври, спрямо 3 646 година по-рано, сочат данните.

vancouver

Промяна в тенденциите на пазара в съчетание със серия от правителствени мерки, са били основната причина за промяната на тенденцията и спада.

През последните месеци, правителството на страната предприе мерки за ограничаване на силния ръст в цените на имотите, с цел подобряване на тяхната достъпност. Една от тези мерки, бе въвеждане на данък от 15% върху чуждестранните купувачи на имоти във Ванкувър.

„Потенциалните купувачи, са заели изчаквателна позиция, за да се опитат по-добре да разберат пазара на имоти и какво означават тези промени за тях“, се казва в изявление на консултантската агенция.

Най-голямо понижение са отбелязали продажбите на така наречените „къщи близнаци“, през последните месеци.

Въпреки спада в броя на сделките през октомври, цените на имотите във Ванкувър все още са с 24.8% над нивата им от същия месец на миналата година. На месечна база обаче, те са поевтинели с 0.8%, което може да е първия симптом за забавяне в ръста им.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *