събота , юли 22 2017
Начална Страница / Имоти / Какво се случва с моловете, когато се изоставят?

Какво се случва с моловете, когато се изоставят?

Моловете у нас са лъскави и пълни с хора. Такива са били те и в САЩ преди няколко десетилетия. Напоследък обаче, търговските центрове в най-голямата световна икономика, срещат сериозни трудности.

На все повече от тях им се налага да бъдат преустроени с друго предназначение, за да продължат да съществуват под някаква форма. Или просто биват изоставяни и започват да изглеждат така…

изоставен мол

Каква е причината за смъртта на американските молове? Трудностите на големите търговски вериги, основни наематели в тях…

Последната верига, оповестила затварянето на 100 търговски обекта е Macy’s. Преди това подобни действия предприеха и от друга търговски вериги като Sears, Gap и Abercrombie & Fitch.

Налице е сериозно понижение на трафика към моловете през последните години. През 2010-та година например, моловете са били посещавани от 35 милиона посетителя, според данни на консултантската компания Cushman and Wakefield. До 2013-та година броят на посетителите вече е едва 17 милиона души, или с около 50% по-малко.

изоставен

Убиецът на моловете косвено е бумът в „он-лайн“ търговията.

„Налице е трайна промяна в начина по който хората пазаруват, което означава, че търговските вериги вече не могат да разчитат само на отваряне на повече магазини в моловете“, се казва в доклада на Cushman and Wakefield.

Според експертите 15% от моловете в САЩ ще изчезнат през следващото десетилетие.

Американците предпочитат във все по-голяма степен да насочват спестяванията си към друг вид преживявания, като например почивка в чужбина, вместо да харчат за маркови дрехи. Тази тенденция инициира сериозен ръст в продажбите на дисконтовите вериги, като TJ Maxx.

Когато хората пазаруват пък в маркови магазини, те все по-често предпочитат да правят това он-лайн.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *