понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Имоти / Какво трябва да направи всеки, преди да си купи имот?

Какво трябва да направи всеки, преди да си купи имот?

Покупката на имот е изключително актуална тема в момента, в среда на повишение в цените на имотите и наемите. Преди да подходите към това решение обаче (и може би най-голямата покупка, която ще направите в живота си), трябва да направите задължително едно нещо.

Какво търсят купувачите в един имот?

Отиграйте в действителност ситуацията при която сте си купили имот…

недвижими имоти

Да кажем, че в момента живеете под наем, с някой друг и плащате по 300 лева на месец. Ако решите да си купите имот обаче, ще трябва да заделяте примерно по 800 лева на месец за вноската за ипотечния кредит в размер на 80 000 евро (за 25 години и на база на най-изгодните предложения в момента).

Това са 500 лева повече на месец. Как обаче, тези допълнителни 500 лева на месец ще ви се отразяват?

Просто пробвайте на практика!

Изпробвайте в продължение на шест месеца, или дори година да живеете с 500 лева по-малко на месец, за да видите как това ще промени начина и стандарта ви на живот. Просто си открийте сметка и автоматично ги превеждайте всеки месец в нея, при получаване на заплатата си.

Така реално ще видите от какво ще трябва да се лишите, когато си купите имот. От колко излизания на седмица с приятели, от колко по-малко покупки за себе си и т.н.

След като поживеете така, например една година, освен да сте наясно с лишенията, които ще трябва да правите, ще имате заделени в сметката си и сумата от близо 6 000 лева, които ще можете да използвате като първоначална вноска…

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *