събота , юли 22 2017
Начална Страница / Имоти / Какво трябва да направи всеки, преди да си купи имот?

Какво трябва да направи всеки, преди да си купи имот?

Покупката на имот е изключително актуална тема в момента, в среда на повишение в цените на имотите и наемите. Преди да подходите към това решение обаче (и може би най-голямата покупка, която ще направите в живота си), трябва да направите задължително едно нещо.

Какво търсят купувачите в един имот?

Отиграйте в действителност ситуацията при която сте си купили имот…

недвижими имоти

Да кажем, че в момента живеете под наем, с някой друг и плащате по 300 лева на месец. Ако решите да си купите имот обаче, ще трябва да заделяте примерно по 800 лева на месец за вноската за ипотечния кредит в размер на 80 000 евро (за 25 години и на база на най-изгодните предложения в момента).

Това са 500 лева повече на месец. Как обаче, тези допълнителни 500 лева на месец ще ви се отразяват?

Просто пробвайте на практика!

Изпробвайте в продължение на шест месеца, или дори година да живеете с 500 лева по-малко на месец, за да видите как това ще промени начина и стандарта ви на живот. Просто си открийте сметка и автоматично ги превеждайте всеки месец в нея, при получаване на заплатата си.

Така реално ще видите от какво ще трябва да се лишите, когато си купите имот. От колко излизания на седмица с приятели, от колко по-малко покупки за себе си и т.н.

След като поживеете така, например една година, освен да сте наясно с лишенията, които ще трябва да правите, ще имате заделени в сметката си и сумата от близо 6 000 лева, които ще можете да използвате като първоначална вноска…

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *