неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Агент продава една и съща къща в Нова Зеландия пет пъти

Агент продава една и съща къща в Нова Зеландия пет пъти

Агент по недвижими имоти от Оуклънд, Нова Зеландия, продава една и съща къща пет пъти от 2001-ва година насам. Постижението докарва комисиони в размер на 150 000 долара, а примерът сочи, колко нагорещен е пазарът на имоти в страната.

Над шест милиона американци с повече дългове от стойността на имотите им

Освен петстайната вила, брокерът Стив Корбер, е продал още четири имота по три пъти, което го поставя на първо място по сделки сред имотните брокери в града.

имот нова зеландия

Въпросният имот е продаден от Корбер за пръв път през 2001 година за 447 500 долара. Само пет години по-късно, цената е вече близо двойна – 880 000 долара, нараства с нови 50% за година до 1.2 милиона долара.

Следващата му продажба през 2010-та година е с малка загуба за последния му собственик – въз основа на продажната му цена от 1.17 милиона долара. Решението обаче, явно не е добре обмислено, защото през април на миналата година имотът се продава за 2.31 милиона долара, или отново близо удвояване на стойността му.

Последната продажна цена на имота е за 2.05 милиона долара, или за пореден път с лека загуба за собственика му.

И макар заработената комисиона от продажбата на този имот да е 150 000 долара, само част от тази сума е отишла при Кобер, като останалото е било за агенцията.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *