четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Китайците купуват чуждестранни имоти „като за последно“

Китайците купуват чуждестранни имоти „като за последно“

Китайските инвеститори насочват рекордни по обем инвестиции към световните пазари на недвижими имоти, основно заради нагорещяването на имотния пазар в Китай и предприетите правителствени регулации.

През първото полугодие на годината, китайски инвеститори, са купили имоти на стойност 15 милиарда долара, извън пределите на родината си, което е в размер на общите им инвестиции през миналата година, сочат данни на Bloomberg.

Къде грешат купувачите на имоти?

Ускорените инвестиции към имотните пазари извън Китай, са се предопределили до голяма степен от правителствените регулации в страната, целящи да „охладят нагорещения“ имотен пазар.

китайски пазар

В допълнение, поевтиняващия юан е друга причина, която стимулира китайците да инвестират в имоти извън пределите на страната си.

Рекордните инвестиции са факт, въпреки усилията на правителството да ограничат изтичането на капитали. В тази насока, инвеститорите бяха ограничени да купуват чуждестранна валута в рамките на до 50 000 долара на година.

Находчивите китайци обаче, намират много и най-разнообразни начини, да заобиколят тази забрана, като често ползват услугите на офшорни компании.

Сред основните дестинации, към коит осе насочват китайските инвеститори в недвижими имоти са Тайланд и САЩ. Най-предпочитаните щатски градове за покупка на имоти са Орландо, Сиатъл и Хюстън.

Пренасочването на инвестициите от Китай и Хонконг, типични за китайците, се предопредели и след въвеждане на данък в Хонконг, в размер на 30% за чуждестранните купувачи на недвижими имоти.

Много е възможно подобни данъчни мерки да се видят и в САЩ, при управлението на Доналд Тръмп, прогнозират експерти.

От Fang Holdings Lt., най-посещавания имотен сайт в Китай, обявиха, че очакват закупените чуждестранни имоти през тях да се повишат със 130% през тази година.

За сравнение общият размер на имотните инвестиции на китайците за периода между 2010 и 2015-та година възлязоха на 93 милиарда долара.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *