неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Имоти / Инвестирали сте в къща? Ето с колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…

Инвестирали сте в къща? Ето с колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…

През последната една година имотите поскъпнаха с между 10 и 15% в големите градове. Тук обаче, говорим за жилищните имоти.

Вижте още: С колко поскъпнаха жилищните имоти в София за 12 години?

Интересен може би е въпроса, как са се представяли цените на къщите през последната година, както и за един по-дълъг период от 12 години (в столицата, където пазарът на имоти е голям и ликвиден).

На база на офертните цени на сайтът за недвижими имоти imot.bg, през последната една година средните цени на къщите в София, са се запазили почти без промяна.

house

Преди година средната продажна цена на къщите е била при ниво от 733 евро за квадратен метър, докато към днешна дата продажната цена е при ниво от 737 евро, или минимален ръст от половин процент.

Както вече споменахме двустайните и тристайните имоти в София са се повишили с над 80% през последните дванадесет години и половина, следвани от едностайните с ръст от 67.6% и многостайните с повишение от едва 33%.

Вижте още: Кои имоти в София са най-добри за инвестиции?

За същия период къщите са поскъпнали с 38%, от 527 евро за квадратен метър през далечната вече 2004-та година, до ниво от 737 евро за квадратен метър към днешна дата. Това е един не особено лош резултат, в сравнение с големите многостайни имоти в столицата.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …