четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Имоти / Проблемите с недостъпността на имотите ще се задълбочават

Проблемите с недостъпността на имотите ще се задълбочават

Две трети от световното население се очаква да живее в големите градове до 2050-та година, спрямо 54% през 2014-та година, според доклад на Обединените Нации.

Трябва да се отбележи, че към края на миналата година, цените на имотите за хората в средата на пирамидата на доходите, стават все по-недостъпни, според изследвания.

Вижте още: Мислите, че имотите ще поскъпват? Инвестирайте в акции…

В краткосрочен план, недостъпността на имотите в големите градове може да се смята за потенциален риск за институционалните инвеститори, според ESG Research.

not-for-sale

Към момента за близо 30 милиона от жителите, населяващи големите градове, цените на имотите са недостъпни, като бройката тепърва ще расте.

Средната цена да се купи имот във Великобритания е при ниво от 284 000 паунда, според националната статистика, като става въпрос за имот със средна площ от 76 кв. м.

Междувременно средния доход в Обединеното Кралство е 26 000 паунда, или само с 3% по-високо отпреди кредитната криза през 2007-2008 година.

Или средният имот съотнесен към дохода е със съотношение 10.92.

При средни цени на имотите от около 820 евро за квадратен метър в София и средно жилище от 76 кв. м., то цената му възлиза на 62 320 евро.

Средният доход на софиянец можем да сметнем при ниво от около 6 000 евро на година, или съотношението цена на средния имот към средногодишния доход е 10.4. Както виждаме, то доста се доближава до това във Великобритания.

Провери също

покупка, или наем

Не знаете къде ще сте след 15 години? Не купувайте имот…

Едно от основните неща, които трябва да имате в предвид, преди да започнете да обмисляте …