Начална Страница / Имоти / Проблемите с недостъпността на имотите ще се задълбочават

Проблемите с недостъпността на имотите ще се задълбочават

Две трети от световното население се очаква да живее в големите градове до 2050-та година, спрямо 54% през 2014-та година, според доклад на Обединените Нации.

Трябва да се отбележи, че към края на миналата година, цените на имотите за хората в средата на пирамидата на доходите, стават все по-недостъпни, според изследвания.

Вижте още: Мислите, че имотите ще поскъпват? Инвестирайте в акции…

В краткосрочен план, недостъпността на имотите в големите градове може да се смята за потенциален риск за институционалните инвеститори, според ESG Research.

not-for-sale

Към момента за близо 30 милиона от жителите, населяващи големите градове, цените на имотите са недостъпни, като бройката тепърва ще расте.

Средната цена да се купи имот във Великобритания е при ниво от 284 000 паунда, според националната статистика, като става въпрос за имот със средна площ от 76 кв. м.

Междувременно средния доход в Обединеното Кралство е 26 000 паунда, или само с 3% по-високо отпреди кредитната криза през 2007-2008 година.

Или средният имот съотнесен към дохода е със съотношение 10.92.

При средни цени на имотите от около 820 евро за квадратен метър в София и средно жилище от 76 кв. м., то цената му възлиза на 62 320 евро.

Средният доход на софиянец можем да сметнем при ниво от около 6 000 евро на година, или съотношението цена на средния имот към средногодишния доход е 10.4. Както виждаме, то доста се доближава до това във Великобритания.

Провери също

небостъргач

Финансовото сити в Лондон ще се сдобие с нова най-висока сграда

Властите в Лондон, одобриха плановете за изграждане на най-високата сграда във финансовото сити на британската …