петък , февруари 24 2017
Начална Страница / Имоти / Купувате имот? Ето какво да имате в предвид…

Купувате имот? Ето какво да имате в предвид…

Както вече споменахме, купувачите на имоти са се активизирали през последните няколко месеца. Ако и вие смятате, да се присъедините към тяхната група, ето няколко неща, които всеки потенциален купуват на недвижим имот трябва да знае:

Въведете в ред личните си финанси, не теглете други големи кредити преди това

20150706190223-mr-finance-fix-it-businessman

Малцина успяват да закупят имота изцяло със спестени средства. Много е вероятно вие да сте част от тези, които ще теглят кредит за покупката на имот. За тази цел, поддържането на чиста кредитна история и разчистването на настоящите ви задължения, може да е критично, за да ви отпуснат кредит. В допълнение, важно е да не теглите други по-значителни заеми (като например за покупката на автомобил), преди това. Иначе рискувате да ви откажат финансиране.

Вижте още: Защо всички се втурнаха да купуват имоти?

Трябва да имате заделени известни спестявания. Имайте в предвид, че банките не финансират 100% от сделката, а обикновено изискват и минимум 10% самоучастие.

Освободете си достатъчно време

freetime

Не си мислете, че ще можете да ходите на огледи и да оформите цялата изисквана документация, от банката, в свободното ви от работа време. Имайте в предвид, че цялата процедура по намиране на подходящия имот и финализиране на банковия кредит може да отнеме между един и три месеца. Въоражете се с търпение и нерви.

Бъдете сигурни, че сте достатъчно на „ти“ с пазара, изяснете какво търсите

house market

Важно е да сте запознати достатъчно добре с пазара, с цените с предлагането. Също толкова важно е обаче, да сте задали достатъчно стеснени критерии за търсения от вас имот, като наприме граница на това до каква стойност да се простира, изисквания по отношение на локацията и размера и т.н. Стеснете обхвата на търсене, по предварително определени критерии, за да можете по-бързо да финализирате сделката.

Вижте още: Няколко добри причини да си купите имот

Обявената цена на продавания имот не е окончателна

negotiating

Почти винаги потенциалните продавачи са обявили, малко по-висока цена от това, на което биха се съгласили. Опитайте се да свалите поне 5% от нея. Спестените средства могат да послужат за нотариалните такси, и други наложителни разходи, след покупката на имота.

Често по-евтините имоти не са най-доброто решение

cheap home

Много е вероятно даден имот да привлече вниманието ви с по-ниската си цена от тази на конкуренти обяви. Имайте в предвид обаче, че за това най-вероятно си има причина. Възможно е в краткия оглед, който направите да не забележите тази причина.

Имотите на първи и последен етаж са по-евтини от останалите, но за това също има логични обяснения. При тях имате по-висок риск от обири (на първи етаж) и честа нужда от допълнителни ремонтни дейности (за последен етаж).

Продължава на следваща страница…

Провери също

правило 15%

Щатските имоти все по-недостъпни

Растящите лихви по ипотечните кредити и повишението в цените, правят имотите в САЩ по-недостъпни за …

Един коментар